Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Oбвинение в кражба - източване на интернет трафик  (Прочетена 1760 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
unsub
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Април 25, 2011, 09:29:17 »

Здравейте. Предварително искам да се извиня, че още с регистрирането си тука и започвам да търся помощ.
Работя като freelancer повече от 10 години и един от работодателите ми е от Дания.
Основно за него инсталирам и настройвам скриптове на сървърите му, оправям дизайни така че да работят по темплейт ситемата и т.н.
Имам достъп до всички негови сайтове, root пароли и т.н. Всичко това ми бе предоставено лично от него.Основно ми е плащал през пей пал, paxum, epassporte (преди да фалират). Само веднъж мисля и по банков път.
Преди седмица ми каза, че съм компрометирал сайтовете му и повече от година съм източвал трафика му и ми е било плащано за това. Като доказателство ми представи някакъв акаунт при един трафик брокер, който ми е пращал пари. Свързах се с боркера и се оказа, че този акаунт не е мой, не е регистриран с мой емейл, но сумите са изпращани на моите акаунти в пей пал и паксум.
Лично аз смятам, че въпросния работодател ми е плащал точно от този акаунт, тъй като там можеш да се регистрираш с каквото си искаш име и да пращаш пари на който си искаш, без да доказваш кавото и да е.
Бих искал да се консултирам въжмоно най-скоро с адвокат затова ще ви помоля, ако някой има опит с такъв род казуси или може да ми препоръча адвокат да се свърже с мен или да остави координати тук. Досега не съм имал проблеми със закона и не ми се е налагало да търся правниконсултации, така че съм един вид новак и не знам какво да правя в този случай.

Благодаря.

p.s. Пропуснах да отбележа, че съм от Варна. До сега съдебен иск към мен не е заведен. Нямам трудов договор с въпросния работодател.
« Последна редакция: Април 26, 2011, 09:13:35 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Април 26, 2011, 09:16:11 »

Не мисля, че лесно ще намерите такъв специалист. А почти сигурно е, че ако към Вас бъде заведен иск, то той ще е първия такъв за въпросния съдия, който ще гледа делото.

Със сигурност мога да Ви кажа, че това не е "кражба". На този, който ще Ви съди, ще му е доста трудно, но не е невъзможно. За консултация с адвокат, е рано. Нямате нищо "черно на бяло" още.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: