Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Уволнение по чл. 328 т.3 от КТ без предизвестие  (Прочетена 3479 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
magi1989
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« : Април 05, 2011, 01:43:50 »

Здравейте, моят случай е следния - на 20.03.2011 отидох на работа и работодателя ми заяви, че от тази дата , аз и моята колежка сме освободени от работа, защото искали да си затварят обекта и до една седмица ще изплатят това което имат да ни дават и ще ни оформят документите. Мина седмица, отидохме и ни казаха, че не могат да ни дадат точна дата за изплащане на парите и за документите. Отидохме и си пуснахме жалба в ИТ. След няколко дни работодателя ни извика да подпишем прекратяването на договора където пишеше, че сме освободени по чл.328 т.3. Ние отказахме да подпишем без да ни бъдат изплатени възнагражденията(две работни заплати, отпуски, обезщетение за това , че няма предизвестие). Също така той вече беше получил жалбата и ни заяви, че ако му съставят акт, ще се разправя с нас. Сега сме в едно неведение и чакане, какво да предприемем оттук нататък? ...
« Последна редакция: Април 05, 2011, 02:12:16 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Април 05, 2011, 02:13:46 »

Здравейте, моят случай е следния - на 20.03.2011 отидох на работа и работодателя ми заяви, че от тази дата , аз и моята колежка сме освободени от работа, защото искали да си затварят обекта и до една седмица ще изплатят това което имат да ни дават и ще ни оформят документите. Мина седмица, отидохме и ни казаха, че не могат да ни дадат точна дата за изплащане на парите и за документите. Отидохме и си пуснахме жалба в ИТ. След няколко дни работодателя ни извика да подпишем прекратяването на договора където пишеше, че сме освободени по чл.328 т.3. Ние отказахме да подпишем без да ни бъдат изплатени възнагражденията(две работни заплати, отпуски, обезщетение за това , че няма предизвестие). Също така той вече беше получил жалбата и ни заяви, че ако му съставят акт, ще се разправя с нас. Сега сме в едно неведение и чакане, какво да предприемем оттук нататък? ...
Правилно сте постъпили, а как ще се разправя с Вас си е негова работа. Стойте и чакайте. пак ще Ви се обади. Може да ангажирате адвокат да му напише една покана за плащане, в противен случай го чакат дела, искове адвокатски хонорари, такси, депозити за експертизи и пр. много лоши неща.
Активен

magi1989
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Април 05, 2011, 02:32:42 »

Притеснявам се , понеже трудовата ми книжка е в тях , а имам възможност да почна нова работа. Четох мнения , има хора , които с години водят дела без резултат. Работодателя каза, че ще се обади , но докато стоя и чакам , не знам той какви игри върти, за да се измъкне и въобще има ли начини да се измъкне и да не ни плати?
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #3 : Април 05, 2011, 02:56:18 »

Притеснявам се , понеже трудовата ми книжка е в тях , а имам възможност да почна нова работа. Четох мнения , има хора , които с години водят дела без резултат. Работодателя каза, че ще се обади , но докато стоя и чакам , не знам той какви игри върти, за да се измъкне и въобще има ли начини да се измъкне и да не ни плати?

Има начин да се измъкне като просто не Ви плати. Правото не е даденост, защото много хора не постъпват правилно. Правата трябва да се защитават.

Какви са тези хора, които години водят трудови дела без резултат? Трудовите дела се разглеждат по бързо производство и няма години. Сега, ако по тяхна вина или поради незнанието им се бавят нещата, е друго.
Активен

magi1989
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Април 05, 2011, 03:03:25 »

А след като сме си пуснали жалбата и той я е получил, сега да чакаме да излезе решението така ли? Ако той случайно се обади и прояви желание да ни изплати заплатите и даде оформени документите сигурно ще ни накара да подпишем предизвестие със задна дата, понеже според чл.328 т.3 той ни освобождава с предизвестие поради намаляване обема на работа. А ние в жалбата сме писали , че предизвестие не сме получавали. Как да постъпим ако се получи така ?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: