Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Загубен договор за покупко-продажба на автомобил  (Прочетена 2634 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
dunedanetz
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Февруари 15, 2011, 05:00:43 »

Здравейте,

Имам малък проблем на който много ще съм благодарен за съвет и помощ.

Става дума за следното: през 2006 година продадохме автомобил, който беше на името на майка ми, като тя ме упълномощи да го продам с пълномощно. Продадохме го, всичко точно, но не отписахме автомобила в общината, понеже не знаехме, че сме длъжни. Лятото на 2010 при плащане на местните данъци, служителката в данъчното ни попита ще плащаме ли данъка на тази кола, която ние продадохме през 2006.... Тогава разбрахме, че трябва да я отпишем в данъчното, като представим договора за покупко-продажба. Търсихме го, но някъде или сме го загубили, или сме го прибрали на някое много скришно място, та не можем да го намерим.... Проблема е, че не си спомням при кой нотариус отидохме, за да помолим за някаква бележка или копие от договора (дано да пазят толкова стари сделки в регистър). Все пак отидох до КАТ, подадох молба, все пак да проверя, ако купувачите са си регистрирали колата в КАТ да ми дадат едно заверено копие от договора, но за мой лош късмет, в КАТ колата също се водеше на името на майка ми.... Въпроса е как да удостоверя пред общината, че този автомобил вече не е наша собственост.... Няма ли накакъв регистър, общонационален, държавен и т.н. в който да се регистрират сделките, или трябва просто да обикалям и да се опитам да си спомня и намеря при кой нотариус бяхме през 2006 г. и евентуално той да пази все още в регистър тази сделка... Надали аз съм първия човек в такава ситуация, наистина много бих се радвал и предварително благодаря за евентуални съвети и помощ.  Намигване
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: