Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Наказание "Забележка"  (Прочетена 2647 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Анна Йорданова
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Февруари 09, 2011, 04:17:53 »

Здравейте. Имам следния проблем-моят работодател смята да ме накаже със Забележка. Отнася се за м.януари-през който аз де факто съм била отпуска.(днес си поисках фишовете от счетоводството- и се оказа, че не през януари 2011г., а през м.ноември 2010г. се водя в отпуск-на база на оформена заповед в един екземпляр!,която аз днес видях и получих копие,т.е.не бях получавала, не беше ми и попълнено името дори в нея-и най важно не беше подписана-лисче с печат и номер). Получих иска за писменни обяснения-на който обаче-няма основание(празно),пише че ми е връчен на 15.01. - аз обаче го видях чак на 07.02.2011г-няколко дни след като се върнах от отпуска. Заедно с него получих и вече готова, заведена и подписана заповед за наказание с 5% удръжка с дата 26.01.2011г. На всичко отгоре в нея ме цитират как- на исканите от мен обяснения(които аз изобщо не съм виждала и писала) съм написала"Нямам обяснение". Направо не можах да повярвам.
На иска да обяснение написах кога съм го получила- 07.02.2011г.и се подписах и за присъствали до мен се подписаха управитеилката на фирмата и още една колежка-не в редовните места,а собственоръчно отдолу.
Само да допълня, че не само аз, а целия персонал сме наказани-масовка, че пада оборота.
Моля за съвет. Как да постъпя. Просто да говоря с него ли?!-че не е от най разбраните, или да пусна някяква жалба-и къде?
« Последна редакция: Февруари 10, 2011, 12:14:03 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Февруари 10, 2011, 12:14:53 »

Цитат
подписана заповед за наказание с 5% удръжка

Няма такова наказание, незаконно е.
Активен

Страници: [1]   Нагоре