Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Издръжка от двама родители?  (Прочетена 1241 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Данаил Динков
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Януари 21, 2011, 05:28:05 »

Здравейте, вече почти година съм разведен и плащам издръжка за двете ми дечица в размер на 300 лева. Причината за развод беше, че бившата съпруга за 10 години съвместен живот не е работила повече от 3 месеца и семейството се издържаше единствено от моят доход. Като се започна делото за развод като се появиха в съдът като свидетели тъщата, балдъзата разбрах, че по лош човек от мен в нашата родина няма. Към днешна дата бившата "спътница" в живота ми все още не е започнала работа. Смятам, че издръжката която плащам не отива само за децата а отива и за нея, което не е справедливо. Съгласно чл. 143 ал. 1 от семейният кодекс е записано, че всеки родител е длъжен да осигурява съобразно своите възможности и материално състояние условия на живот, необходими за развитието на децата. В споменатият от мене член от Семейният кодекс е записано "съобразно своите възможности" съдията, който определи моите възможности  ме вкара в нов кредит за да си платя разходите по делото и съдебните такси и да заведа децата на море. Въпреки високата издръжка аз изпълнявам това, което и присъдил "справедливият" районен съд. Каква е издръжката която получават децата ми от бившата ? Този факт, че не работи не я прави лош родител, но я прави паразит за мен. Какво да направя за да се взема децата при мен и тя да започне да плаща издръжка за тях? Мога ли издръжката да я превеждам в спестовен влог на името на децата ? Обичам си много децата, и не искам да бягам от отговорност, но нямам желание да издържам мързелив човек. Моля помогнете.
« Последна редакция: Януари 21, 2011, 09:16:39 от Rose » Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: