Ivan Popov
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Януари 21, 2011, 01:31:11 » |
|
Здравейте, имам сключен договор с мобилен оператор, който искам да прекратя едностранно без предизвестие защото базирайки се на договора не е нужно. Мобилният оператор отказва да направи това без да заплатя неустойка. Пуснах жалба, която се обработва един месец, след изтичане на месеца от оператора излязоха със становище , че договора ми е срочен и се е подновил за една година! Но това не е така! Хората издали становището не се обосновават нито с документ нито с нищо (буквално). в моя договор има клауза цитирам: "т. 7.3 Действието на договора се продължава автоматично за една година при същите условия, ако един месец преди изтичането на срока по т. 7.1 нито една от страните не отправи писмено предизвестие за прекратяването му." В моя договор т. 7.1 е празно поле т.е. никой не мойе да кайе кога точно изтича договора за да бъде подновен. В общите условия на оператора няма "стандартен" срок на договор той се определя индивидуално във всеки договор. Въпросът ми е имам ли основание да искам прекратяване на договора без да заплащам неустойка? Благодаря предварително!
|