Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Дал съм алкохолна проба, но отказах медицинско изследване - моля помогнете!  (Прочетена 5398 пъти)
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Emil
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« : Януари 21, 2011, 01:41:43 »

Случеят е такъв, че ме хванаха с алкохол в кръвта 0.89. При което ми написаха акт и ми взеха книжката....Аз поисках да ми дадът и медицински лист за да видя колко ще ми покаже там...Отидох в болницата в Русе, но там ми казаха, че трябва да заплатя и сума от 30 лв. понеже сам  минавал сам някаква норма 0,89. Аз си мислех че ще ми отчете по малко с кръвната проба и ще падне под 0.5 , става след 1и30 мин от както сам отчел на дрегер,но сестрата ми каза, едва ли ще стане..и реших че няма смисал тогава да давам излишни пари...и се отказах...на медецинския лист пише отказал да даде проба.Това става на 27декември. Днес отидох в МВР Добрич понеже съм оттам..да видя дали е излязло постановлението...и жената на гишето ми каза ,че не е все още...тога тя ми каза понеже я поразпитах за някои работи ...,че понеже е написано в акта че сам взел и лист там за алкохолна проба и ако съм отказал да дам такава глобата ще е по-голяма...,а сам дал на дрегера проба и сам съм искал листа с медицинското аз.....Моля някой да даде някаква информация ...

Видях подобна тема, но човека е отказал да духа на дрегера!

Глава седма. АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ
Чл. 174. (1) ...........;
(2) ..................;
(3) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач на моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина, който откаже да му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол или упойващи вещества или не изпълни предписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол в кръвта му, се наказва с лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина за срок от 12 до 18 месеца и глоба от 500 до 1000 лв.

В моя случай не остава ли дрегера ...понеже аз сам искал медицинското то е попълнено от сестрите но реших че няма смисъл да давам излишни пари и да ми отчете пак 0.60 примерно...,а никой до днес не ми беше казал за това...
Активен
Emil
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #1 : Януари 21, 2011, 04:45:30 »

Никой ли не може да помогне .... :?
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #2 : Януари 21, 2011, 09:15:34 »

Щом сте дал алкохолна проба с дрегера, наказанието ще е за алкохол, а не за недаване. т.е. ще е по-малкото. Книжката давате след като изтече срока за обжалване. Ако жалите - ще карате докато не минат трите инстанции.
Активен

Emil
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #3 : Януари 21, 2011, 09:58:05 »

те книжката и талона ми ги взеха още тогава и не мога да карам от тогава. А аз няма да обжалвам, просто искам да изчакам наказателното постановление да видя колко е. Смятам че ще е някаде към 400-500лв...и 5-6 месеца понеже наказанието за карал пил до колкото знам е от 300 до 600 лв и от 1-2м до 12м според зависи колко промила е , а аз сам някаде посредата (0.5до1.2) аз сам с 0.89:? И ми е интересно след като излезе не знам колко време имам за да го платя понеже не са малко пари.

И дано да е така както ти казваш, че доста се стреснах като ми каза служителката в КАТ за това с медицинското.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: