Боряна
Потребител
Липсва
Публикации: 8
|
|
« : Януари 18, 2011, 10:41:32 » |
|
Искам да попитам на договор по заместване съм за 6месеца,който е до дата 15.02 титуляра трябва да дойде на 26.02 искат да ми пуснат друг договор който да гласи до пристигането на титуляра.Имат ли право да ми пускат времени договори и колко?Тъй като първия договор е за 6месеца,а титуляра може ли да си удължи неплатения отпускслед тези 6 месеца.КАКВО ДА НАПРАВЯ?
|
|
« Последна редакция: Януари 18, 2011, 11:00:18 от Rose »
|
Активен
|
|
|
|
leonskia
|
|
« Отговор #1 : Януари 18, 2011, 12:54:46 » |
|
За съжаление без да се види трудовия договор не би могло да бъдат дадени адекватни отговори на поставените въпроси. Самата същина на договора за заместване е срокът му да продължи до явяването на замествания на работа.Предполагам това е заложено и във Вашия договор.
|
|
|
Активен
|
Dixi et animam salvavi
|
|
|
Боряна
Потребител
Липсва
|
|
« Отговор #2 : Януари 18, 2011, 01:11:13 » |
|
трудовия договор ми е по чл68.ал.3 точките от договотя гласят следното1т.да изпълнявям длъжност.... 2т. да постъпя на работа на дата...3т.трудови задължения и характеристика 4т.срок на трудов договор....5т. срок на предизвестие при прекратяване на трудовия договор е еднакав за двете страни...30дни. 6т.трудово възнаграждение се изплаща ....7т.платени отпуски...8т.други условия-заместване на титуляра до завръщането й 9т.за неуредените в настоящия тр.договор се прилагат разпоредбите на Кодекса на труда.Това гласи трудовия договор
|
|
|
Активен
|
|
|
|
leonskia
|
|
« Отговор #3 : Януари 18, 2011, 04:08:23 » |
|
Интересна хипотеза.когато имаме договор за заместване (чл. 68, ал. 1, т. 3 КТ) срок не може да се определи в момента на сключването му. По Ваши сведения пък в настоящия случай има определен и срок. Пак с уговорката, че не съм запознат с договора в детайли ще споделя, че съм се сблъсквал с подобен казус, а именно в трудов договор беше записано, че е на основание чл.68 т.3 КТ, а в същото време беше определен и срок на договора.Тогава съда прие, че не е налице изрично уговорен срок и следователно, още при сключването му трудовият договор е с неопределен срок съгласно чл. 67, ал. 2 КТ.
|
|
|
Активен
|
Dixi et animam salvavi
|
|
|
Боряна
Потребител
Липсва
|
|
« Отговор #4 : Януари 18, 2011, 05:48:35 » |
|
в такъв случай ако титуляра не се появи на определената дата автоматично ли ми се продължава договора или работодатела може да му даде още неплатена отпуск и пак да съм на срочен договор
|
|
|
Активен
|
|
|
|
leonskia
|
|
« Отговор #5 : Януари 19, 2011, 11:13:03 » |
|
Ако действително попадате в хипотезата описана от мен в предния пост договорът Ви в момента следва да се определи като безсрочен.Като такъв същият не може да се преобразува в срочен без Ваше съгласие(арг. чл.67, ал.3 КТ). Обръщам вниманието Ви, че мнението ми може да не се окаже давностно досежно Вашия случай, тъй като не познавам в детайли казуса, а по-скоро се опитвам да тълкувам публикуваната от Вас информация.
|
|
|
Активен
|
Dixi et animam salvavi
|
|
|
Боряна
Потребител
Липсва
|
|
« Отговор #6 : Януари 19, 2011, 07:53:03 » |
|
разбирам ви,но днес ми казаха че титуляра иска още 6месеца неплатен отпуск а той е в чужбина кой и как може да му пусне молба?И на мен ми предлагат да ми пуснат нов договор но този път до пристигането му.незанм как да постъпя.можели да направя консултация с вас?кога и къде ако е възможно
|
|
|
Активен
|
|
|
|
leonskia
|
|
« Отговор #7 : Януари 21, 2011, 08:38:49 » |
|
Писах Ви на лични.
|
|
|
Активен
|
Dixi et animam salvavi
|
|
|
Боряна
Потребител
Липсва
|
|
« Отговор #8 : Януари 21, 2011, 07:33:15 » |
|
В личните си съобщения не намирам нищо.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Боряна
Потребител
Липсва
|
|
« Отговор #9 : Януари 22, 2011, 08:16:14 » |
|
Моля Ви посаветвайте ме какво да направя да подпиша ли нов срочен договор или този ми се зачита като безрочен
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Боряна
Потребител
Липсва
|
|
« Отговор #10 : Януари 27, 2011, 11:19:33 » |
|
Моля ви дайте ми кординати за връзка,чакам отговор,защото 15.02 наближава и да знам как да постъпя
|
|
|
Активен
|
|
|
|
leonskia
|
|
« Отговор #11 : Януари 28, 2011, 03:13:26 » |
|
пратете ми Вашата поща на лични, ако Ви е удобно.
|
|
|
Активен
|
Dixi et animam salvavi
|
|
|
Боряна
Потребител
Липсва
|
|
« Отговор #12 : Февруари 21, 2011, 03:26:20 » |
|
здравейте ,пиша ви пак относно трудовия договор позаместване.Преподписах втори договор по ч. 68 т.3 за още 4м. титуляра не се появи на датата но дойде дъщеря й и й пусна молба за продължение на неплатен отпуск.Има ли право друго лице да пуска молба ако няма пълномощно и на мен имат ли право да ми пускат втори договор по заместване като на титуляра му е разрешено до м. август,т.с 6м а на мен ми го удължиха само с 4м.какви са ми законите права
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|