Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Неспазено предизвестие от работодател  (Прочетена 2663 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
АНА СИМЕОНОВА
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 8

« : Ноември 30, 2010, 04:31:33 »

Имам един много сложен проблем за решаване.Моя работодател през 2008 година ме уволни просто така по телефона(аз имам подписан постоянен трудов договор).След подадена жалба в инспекцията по труда,успях (но без тяхно съдействие) да си взема оформена трудова книжка,заповед за уволнение и част от неизлатеното ми възнаграждение.Работодателя ми дължи и за неспазено 30 дневно предизвестие още пари.Вече 2 години ходя и пиша жалби до инспекцията по труда,сега имам и към НАП(защото съм получила възнаграждение за месец ,а не са ми платени осигуровките за същия месец--работодателя написал че съм била в неплатена отпуска(а това е лъжа),и никой от никъде не ми помага в тази явно загубена кауза.Сега съм пуснала заповед за изпълнение за това парично задължение,но работодателя след месец пуска възражение.Явно ще има дело.Проблема тук е че по трудов договор пише че получавам 300 лева,а дефакто съм получила по 400лв.За тези 400 лева работодателя ми ме накара(аз се консултирах и с инспектор от инпек по тръда) подпиша едни касови ордери,на който пише че съм вземала 400 лева през тези месеци като трудово възнаграждение.С тяха работодателя ми се "оправда"после пред Инспек по труда че дори ми е дал повече пари отколкото трябва.НО дефакто пари за незпазено предизвестие не ми е платено.Никоя институция за сега не ми е помогнала,а само се прехвърля топката от една в друга.Въпроса ми е --------имам ли шанс изобщо в съда(той е последната ми надежда)да получа тези пари
« Последна редакция: Ноември 30, 2010, 06:22:27 от Rose » Активен
godar
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #1 : Декември 02, 2010, 01:57:14 »

Лично според мен, човек трябва да търси отговорност, когато са нарушени осигурените му от закона права. Разбира се, всеки решава сам за себе си според конкретния случай.

Защо не се обадите в "Господари на ефира"? Нищо не Ви коства да опитате. Ако не Ви помогнат от там, консултирайте се с адвокат за евентуално внасяне на иск в съда.

Имайте в предвид, че не съм юрист. Мнението ми е по-скоро с цел да Ви даде кураж и морална подкрепа.
Активен
АНА СИМЕОНОВА
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 8

« Отговор #2 : Декември 03, 2010, 08:45:01 »

Много благодаря за куража и съвета.Аз към съда съм се обърнала вече ,оттам чакам известия.А сте прав не само аз ,а и много мой близки ме съветват да се обърна към "господари на ефира"-----понякога се чудя защо ли не го правя.Все още си мисля че има справедливост,или поне правосъдие.Имам си и аз надежда,но каузата е почти загубена май.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: