Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Възбрана на имот, който е продаден  (Прочетена 1884 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Гергана
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Ноември 20, 2010, 12:19:32 »

Здравейте колеги,

имам следният въпрос.
Възбраната върху недвижим имот следва имота или собственика на имота? В случая съм изискал възбрана от съда, но в хода на делото, длъжника е продал имота на друго лице преди издаване на заповедта. Ако получа заповедта, тази възбрана ще следва имота или собственика? Размерът на вземането е 300 000 лв, по договор за строителство, по който не е разплатена изградената сграда. разполагам с всички документи касаещи изпълнението на строитеството. По време на делото длъжника е продал сградата на друг. В момента имам уважена молба за издаване на възбрана върху имота. Ако издам същата при така променения собственик, няма ли да се направи възражение, че вече не е собственик и да не може да се наложи възбраната?
Много благодаря!
« Последна редакция: Ноември 20, 2010, 07:21:06 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Ноември 20, 2010, 07:20:51 »

Здравейте колеги,

имам следният въпрос.
Възбраната върху недвижим имот следва имота или собственика на имота? В случая съм изискал възбрана от съда, но в хода на делото, длъжника е продал имота на друго лице преди издаване на заповедта. Ако получа заповедта, тази възбрана ще следва имота или собственика? Размерът на вземането е 300 000 лв, по договор за строителство, по който не е разплатена изградената сграда. разполагам с всички документи касаещи изпълнението на строитеството. По време на делото длъжника е продал сградата на друг. В момента имам уважена молба за издаване на възбрана върху имота. Ако издам същата при така променения собственик, няма ли да се направи възражение, че вече не е собственик и да не може да се наложи възбраната?
Много благодаря!

Здравейте,

На колко адвкати и в колко форуми пуснехте днес този текст? Същото получих и на служебната си поща. Отговорих Ви преди 4 часа в и-мейл.

Въпросът Ви не представлява чак такава сложност, че да иска повече от 2 мнения.

Още повече, че явно сте обслужвани от колега.
Активен

Гергана
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #2 : Ноември 21, 2010, 04:59:28 »

Здравейте,

въпросът е пуснат само тук и ако от Вас имам е-мейл отговор, то той дава общо обяснение какво е възбрана, но не отговаря на моя въпрос - възбраната следва имота или собственика и какво се случва, ако имота е продаден преди издаване на заповедта? Може ли тази заповед да предотврати последваща продажба?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: