Здравейте! Бивша работничка съм от ”Панагюрски мини” ЕАД село Елшица. Като такава през 2000г. след проведен таен търг закупих апартамент, собственост на дружеството. Притежавам предварителен договор за тази покупко-продажба, с който договор дружеството имаше задължението да сключи впоследствие и окончателен договор за покупко-продажбата. Така ”Панагюрски мини” ЕАД село Елшица щеше да ми прехвърли като купувач правото на собственост върху закупения имот. Но това така и не стана. Имам и фактура за извършеното плащане.Декларирала съм в ТД на НАП – Панагюрище закупения недвижим имот като собствен, за който и до днес плащам съответните данъци. В моето положение са още 15 човека. Получава се така, че хем съм купила апартамент, за което имам фактура, хем не разполагам с документ за собственост. Междувременно ”Панагюрски мини” ЕАД село Елшица отдавна е в ликвидация. МОЛЯ да ми кажете какво да направя, за да узаконя закупения недвижим имот като моя собственост.
Здравейте,
Проблемът Ви се нуждае от спешност. Трябва да се направят проверки, да се извършват действия - за да се събере нужната информация, която да ви даде отговор: има ли смисъл да правите нещо и какво е то...
Обърнете се към адвокат, защото сама може и да се справите, но може и да е късно. Трябваше отдавна да сте го направила.