Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Данъчна декларация на дружество без дейност  (Прочетена 13948 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Николай
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 10

« : Октомври 13, 2010, 08:23:16 »

Септември месец 2010 г. регистрирах ЕООД. Моят въпрос е при това положение до коя дата трябва да се подаде данъчна декларация и ако няма дейност може ли тя да бъде нулева?
Благодаря Ви!
« Последна редакция: Октомври 19, 2010, 11:12:04 от Rose » Активен
Sir__Lanselot
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 18

« Отговор #1 : Октомври 13, 2010, 09:04:19 »

Септември месец 2010 г. регистрирах ЕООД. Моят въпрос е при това положение до коя дата трябва да се подаде данъчна декларация и ако няма дейност може ли тя да бъде нулева?
Благодаря Ви!
С  този  въпрпос  при адвоката,  който Ви  регистрира  ЕООД-то  или  при  счетоводителят  Ви ...
Активен
Николай
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Октомври 13, 2010, 09:19:16 »

Само той ли може да ми даде отговор на този въпрос. Има ли такава разпоредба в ДОПК или ТЗ? Благодаря!
Активен
Sir__Lanselot
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 18

« Отговор #3 : Октомври 13, 2010, 09:28:16 »

Само той ли може да ми даде отговор на този въпрос. Има ли такава разпоредба в ДОПК или ТЗ? Благодаря!
Той  ,  той !  Само  той  !!  Ухилен Ухилен Ухилен
Активен
Николай
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Октомври 13, 2010, 09:52:30 »

Благодаря! Въпреки че не ми помогнахте особено много! Ако някой може да каже нещо по-полезно да помага (преди да се обадя на адвоката си Смотан )
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 204

« Отговор #5 : Октомври 13, 2010, 11:27:28 »

Здравейте. Наистина няма как да се отговори на въпроса Ви, защото не е ясен.

Аз съм отговорил на доста форуумни въпроси и в половината от случаите се оказва, че питащия всъщност пита за нещо друго.

Финансов отчет ли имате предвид, декларация ли, какво ли? Ъ?
Активен

Николай
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #6 : Октомври 13, 2010, 06:22:41 »

Имам предвид годишна данъчна декларация, което до колкото ми е известно се подава всяка година...та въпросът ми е до коя дата трябва да се подаде тази данъчна декларация? Ако ЕООД - то не развива за момента дейност, трябва ли да се подават някъде и др. документи...питам така настойчиво, защото се притеснявам да не ми напишат някой солен акт. Благодаря за вниманието и се извинявам за незнанието си на тези, за които тези въпроси звучат тъпо и елементарно!
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 204

« Отговор #7 : Октомври 14, 2010, 10:57:28 »

До 31 март, Образец 1010а ЗКПО.

Трябва и да си обявите финансовия отчет в търговския регистър. Там без разходи няма да стане.
Активен

Николай
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #8 : Октомври 14, 2010, 09:10:30 »

Благодаря за направените разяснения! Последното нещо, с което искам да Ви занимая е за финансовите отчети...трябва ли да имам такива, след като аз на този етап не развивам дейност? И има ли такова нещо "нулева данъчна декларация"? Благодаря! Успех!
Активен
microfin
Юрист

Липсва Липсва

Публикации: 56

« Отговор #9 : Октомври 19, 2010, 10:00:12 »

Първо трябва да си сигурен, че дружеството не е развивало дейност от датата на регистрацията си  до 31.12.2010 г., т.е. не е генерирало приходи и разходи, не е подписвало договори и т.н.
Ако наистина дружеството няма дейност, просто в началото на 2011 е достатъчно да декларираш това в НАП /с декл. обр.1010а/ и в НСИ /с декларация за липса на дейност свободен текст/. От тази година за дружества без дейност отпадна задължението да подават нулеви отчети в НАП и НСИ, не отпадна обаче задължението да изготвят, приемат и публикуват нулев отчет в Търговския регистър..
Активен

microfin
Юрист

Липсва Липсва

Публикации: 56

« Отговор #10 : Октомври 19, 2010, 10:01:25 »

гледай да свършиш всичко това до края на март... публикуването на отчетите в ТР е до края на юни, но ако не искаш да чакаш зверски опашки или нямаш електронен подпис - действай по-рано..
Активен

Николай
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #11 : Ноември 05, 2010, 11:38:02 »

Благодаря на всички!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: