mimi.petrova
Потребител
Липсва
Публикации: 4
|
 |
« : Октомври 09, 2010, 09:59:19 » |
|
Здравейте, Имам следния въпрос, на наша служителка и наложен запор върху трудовото възнаграждение, но тя работи на 4/четири/ часа във фирмата и съответно се и я осигурява/ме, в/у 1/2 заплата, възлизаща на 185лв., което е под минималната работна заплата. Отделно жената е самотна майка с три непълнолетни деца, две от които близнаци. Трябва ли да и удържаме нещо, защото в закона е казано в чл.446 от ГПК :(1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Ако изпълнението е насочено върху трудовото възнаграждение или върху друго каквото и да е възнаграждение за труд, както и върху пенсия, чийто размер е над минималната работна заплата, може да се удържа само: 1. ако осъденото лице получава до 300 лв. месечно - една четвърт част, ако е без деца, и една пета, ако е с деца, които то издържа; НО ТОВА ОТНАСЯ ЛИ СЕ ЗА ВСИЧКИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ИЛИ САМО ЗА ПЕНСИЯТА?!?! Моля за съдействие, женичката сама отглежда децата си, просто е имала неблагоразумието да стане поръчител. Направен и е и запор на имуществото, както и на банковите сметки и не може да получава и детски надбавки. Как точно да формулирам законово отговорът към СИ, така че да не ми го връща повторно. Ъ?
|