Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Прекратяване на трудово правоотношение по чл. 331 от КТ и безработица  (Прочетена 3173 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Петя
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Октомври 08, 2010, 12:45:38 »

Здравейте не знам дали тук е точното място,но имам следният проблем:днес 08.10.2010г. ми бе даден документ,който да подпиша че съм съгласна да се прекрати трудовият ми договор по чл.331 от Кодекса на труда.Попитах ако не го подпиша какво следва:"дисциплинарно ще те уволним".Нямам провинения досега в работата,върнах се преди един месец от майчинство и това ми идва като гръм от ясно небе.Аргументите им са че не може да се караме колегите/за първи път се карам и то служебно за не добре свършена работа/ и излизам аз виновна.Ако го подпиша какво следва:имам ли право на обещетение на борсата като безработна,след като е по този чл.331?И могат ли да ме уволнят като детето ми няма 3 год.Мога ли да отнеса случая на по горна истанция /работя в банка/ и към кого да се обърна?

Благодаря Ви предварително
Успешен ден
« Последна редакция: Октомври 08, 2010, 03:09:11 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Октомври 08, 2010, 03:08:22 »

Наистина могат да решат да ви уволнят дисциплинарно, след което ще трябва да се съдите. По чл. 331 КТ ще ви изплатят 4 брутни заплати, т.е. ще имате 4 месеца за да си намерите друга работа.

Лично според мен е добро решение, но е добре нещата да се оформят от адвокат и то Ваш. Може да искате те да заплатят за услугата. Ако всичко е направено точно, ще имате и право на обезщетение за безработица.
Активен

Петя
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #2 : Октомври 08, 2010, 03:21:26 »

Благодаря много за бързият отговор.

Приятна почивка
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай