Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Mатериални и нематериални щети от страна на бивши собственици  (Прочетена 3629 пъти)
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
nikita
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 5

« : Септември 23, 2010, 01:06:28 »

здравейте! моля ако някой знае как може да принудя бившите собственици на имота който купих да сменят адресната си регистрация. ще разкажа малко подробности за да ме разберете точно. преди 1 година купих апартамент,сделката мина тежко защото ап. беше ипотекиран с обща ипотека от няколко ап. Можеби на мен ми се стори трудно -все пак не съм юрист. от нотариалната кантора ми направиха справка на имота и на лицето. щях да се гръмна-10 листа негативна информация-човека купувал продавал десетки имоти и няколко месеца след сделките хоп- заведено дело от другата страна. тъкмо мислех да се откажа но адвок. ми гарантира че като има ипотека не може да има измама.слава богу всичко мина добре,но започнаха да ме тормозят психически:неми освобождават мазето.чаках 1 год.през която всички банки ги търсеха на моя адрес. не мога за нищо да пусна жалба нито в пол. нито прокур. - на всякъде искат адрес а те умишлено не го сменят. днес вече беше върхът на наглостта; дошли към обяд,отключили си мазето,изкарали си багажа и аз ги сварвам тъкмо когато режат с флекс касата на металната врата на мазето- питам ги защо-тя си била тяхна ,струвала 250 лв., ако я платя ще ми я оставят. викнах полиция- обясниха им че това е самоуправство ; оставиха изкъртената каса и врата и си заминаха.Моля горещо ако някой знае законен начин да се справя с наглеците да ми даде съвет. Благодаря на всички които загубиха от времето си.
« Последна редакция: Септември 23, 2010, 01:10:26 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Септември 23, 2010, 01:14:04 »

здравейте! моля ако някой знае как може да принудя бившите собственици на имота който купих да сменят адресната си регистрация. ще разкажа малко подробности за да ме разберете точно. преди 1 година купих апартамент,сделката мина тежко защото ап. беше ипотекиран с обща ипотека от няколко ап. Можеби на мен ми се стори трудно -все пак не съм юрист. от нотариалната кантора ми направиха справка на имота и на лицето. щях да се гръмна-10 листа негативна информация-човека купувал продавал десетки имоти и няколко месеца след сделките хоп- заведено дело от другата страна. тъкмо мислех да се откажа но адвок. ми гарантира че като има ипотека не може да има измама.слава богу всичко мина добре,но започнаха да ме тормозят психически:неми освобождават мазето.чаках 1 год.през която всички банки ги търсеха на моя адрес. не мога за нищо да пусна жалба нито в пол. нито прокур. - на всякъде искат адрес а те умишлено не го сменят. днес вече беше върхът на наглостта; дошли към обяд,отключили си мазето,изкарали си багажа и аз ги сварвам тъкмо когато режат с флекс касата на металната врата на мазето- питам ги защо-тя си била тяхна ,струвала 250 лв., ако я платя ще ми я оставят. викнах полиция- обясниха им че това е самоуправство ; оставиха изкъртената каса и врата и си заминаха.Моля горещо ако някой знае законен начин да се справя с наглеците да ми даде съвет. Благодаря на всички които загубиха от времето си.

Нотариална покана да премахнат вещите от складовото помещение с предупреждение, че ако ни ги извадят в дадения срок, ще ги оставите на склад за тяхна сметка. Да е подписана от адвокат. Иначе няма да й обърнат внимание. Може да се уплашат и поне да вземат да си ги изхвърлят на боклука.
Активен

nikita
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Септември 23, 2010, 01:55:09 »

благодаря за бързото отзоваване . трябва да поясня защото не сте ме разбрали добре. те наглеците си изнесоха буклуците ,но оставиха вратата напълно разбита; и то пред очите на полицаите. ако приемем че пусна жалба в прокур. за нанесени матер. щети то не мога да посоча адрес на тези срещу които пускам жалбата защото в личн. им карти пише стария адрес ,т.е. моя апартам. - освен това много важно за мен е да знам има ли закон според който в определен срок са длъжни да сменят адр. рег.
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #3 : Септември 23, 2010, 02:50:04 »

Имат срок и ако не го сторят подлежат на санкция. До районна прокуратура пишете сигнал, като описвате всичко. Пак ви казвам, добре е да се обърнете към адвокат, защото пък да няма после сигнал срещу вас за набедяване. Тези сигнали се пишат внимателно.
Активен

nikita
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Септември 23, 2010, 05:32:32 »

още веднъж благодарям; бихте ли препоръчали някой
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #5 : Септември 23, 2010, 07:15:06 »

Ами не, не знам и от кой град сте. Погледнете в Гугъл.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: