Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Прекратяване на договор за труд на половин работен ден  (Прочетена 1304 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Galina
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Август 26, 2010, 09:13:14 »

Ситуацията е следната!
Отивам аз сутринта на работа и разбирам че вечерта са изгонили моя колежка (сервитьорка) като са я обвинили че аз и тя сме им откраднали флашката за PC (става въпрос за флашка от 1GB която предполагам че струва около 10 лв.) Аз естествено много се ядосах че ни занимават с такива глупости и се обадих на шефа по тел. с молба да дойде да поеме работата зад бара, защото аз не искам повече да работя за него, тогава той започна да ме псува, да ме обижда и да ме заплашва по телефона (няма да го цитирам). Сега осъзнавам грешката си но тогава бях доста уплашена и първото нещо което реших и направих е че си взех част от заплата която нямаше да получа и  си тръгнах. Шефа ми обаче се оплакал в полицията. После бях извикана  и аз там и след разговора с полицая който ми обясняваше че така не се прави се наложи да му върна парите.
От една седмица съм си у дома и незнам какво да правя. Имам да взимам чисти пари точно 400лв.
Договора ми с тях е временен за 6 месеца на 4-ри часов работен ден за да си спестят пари от осигуровките.
За мен абсурдното е това, че по мои наблюдения за институциите в BG е виновен работника, защото се подписва на такива договори, а не служителите във въпросните институции които не си вършат работата и не правят проверки, а ако решат все пак да направят проверка тя е придружена с подкуп.
И аз не искам да подписвам такива договори но като се има в предвид че живея в малък град избора ми е или да си стоя в къщи без пари и да се чудим аз и синът ми как да си платим сметките или почвам работа при каквито и да е условия за да не умрем от глад!!!
« Последна редакция: Август 26, 2010, 11:50:23 от Rose » Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: