Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Отказ на алкохолна проба - моля помогнете!  (Прочетена 2791 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Yasen
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Август 22, 2010, 10:41:45 »

Здравеите,

Случи ми се следния неприятен инцидент. След дискотека където бях пил около 80гр., се прибирахме с колата на приятел. Сече ни пътя друга кола и ние катастрофирахме. Аз бях пътник а не управлявах автомобила. При удара с глава счупих предното стъкло. Дойде полиция и направи акт за пройзществието. Мен никой не ме празпита нито попита за медицинска помощ. След това взех моято кола и тръгнах да се прибирам. Бях спрян на пропускателен пункт от курорта и съответно ми връчиха дрегер за алкохолна проба. Отказах дрегер както и после кръвна проба. Написах възражение в което описах че съм участвал в инцидент с друго превозно средство което не съм управлявал и съм бил изплашен и съм искал да се прибера и съм отказал алкохолна проба защото съм бил под стрес. Бях отведен в болница след това където ми направиха снимка на глава - но тази снимка и сам знам че не доказва нищо. След прегледа в болница бях освободен и не бях разпитан от следовател и т.н. за изясняване на ситуацията. Каква е прецедурата за обжалване след като получа наказателното постановление? Искат да ми отнемат книжката за 13 месеца + 600лв. Ще съм ви благодарен за съвет как да постъпя в тази ситуация.
Активен
T.Borisov
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 8

« Отговор #1 : Септември 22, 2010, 01:25:57 »

Глава седма. АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ
Чл. 174. (1) ...........;
(2) ..................;
(3) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач на моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина, който откаже да му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол или упойващи вещества или не изпълни предписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол в кръвта му, се наказва с лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина за срок от 12 до 18 месеца и глоба от 500 до 1000 лв.
Активен

Любител - "Съвета е мой, решението е твое."
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: