софия
Потребител
Липсва
Публикации: 5
|
|
« : Август 22, 2010, 02:44:03 » |
|
Искам да попитам как се процедира,когато при наличие на конфликт между съседи съседът заплашва със съд без никакво основание. Става въпрос за съборен комин в апартамента ми, на това е станало много преди да се нанесем с мъжа ми да живеем тук. Сега един съсед решава, че иска да си прави парно и едва ли не ни принуждава да изградим комин веднага, като ни заплашва със съд. моля помогнете!!!!!
|
|
« Последна редакция: Август 22, 2010, 02:55:45 от Rose »
|
Активен
|
|
|
|
Rose
Модератор
Джедай
Липсва
Публикации: 494
|
|
« Отговор #1 : Август 22, 2010, 02:57:56 » |
|
Като начало се успокойте. Свържете се с адвокат, който вероятно ще напише писмено становище във вр. с исканията му и ще му ги изпрати. Когато види всичко в текст, подписано от адвокат и обосновано, съседът ви ще отпусне парата. Естествено, в случай че вие сте прави. От дадената информация не става ясно кой крив, кой прав.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
софия
Потребител
Липсва
|
|
« Отговор #2 : Август 22, 2010, 03:01:16 » |
|
Ами когато е събарян този комин, този чавек, който сега има претенции не е живеел там.И свекър ми всъщност еискал съгласие за това и тогавашните съседи не са имали против, но както казвам е било преди 20 години. По принцип сме в нарушение, но ние не отказваме да изградим този комин, само че му казахме, че ше го направим догодина. Има ли право той да ни съди?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
софия
Потребител
Липсва
|
|
« Отговор #3 : Август 22, 2010, 06:01:04 » |
|
Има ли право да ни съди, моля за отговор?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
софия
Потребител
Липсва
|
|
« Отговор #4 : Август 23, 2010, 08:06:45 » |
|
Моля за компетентно мнение по моят казус, наистина е спешно!!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hi Tide
Юрист
Липсва
Публикации: 56
|
|
« Отговор #5 : Август 23, 2010, 09:38:02 » |
|
Вашето не е "казус". За да има казус, трябва да има сбор от факти. Вашето е въпрос напосоки, изстрел в тъмното.
И аз мога да ви съдя. Друг е въпросът доколко мога да си докажа иска, защото доказателствената тежест я носи този, който съди. Този, който отговаря може само да отрича.
Да не би да си мислите, че тук на база на предоставените от Вас факти, може да се отговори еднозначно на въпроса дали ищецът ще си докаже иска...? Това не е прост въпрос, не е като да питате "Имам ли право да карам без книжка?"
Иначе защо да има съд? Никой не ви дава мнение, защото никой не иска да празнослови.
|
|
|
Активен
|
Едно е да си прав. А друго е да докажеш, че си прав!
|
|
|
софия
Потребител
Липсва
|
|
« Отговор #6 : Август 23, 2010, 11:34:46 » |
|
Питам на пасоки, както казвате, защото не съм компетентна по въпроса, ако съм наясно нямаше да питам.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|