Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Унаследяване на имот  (Прочетена 4255 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
aneta
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« : Август 17, 2010, 11:20:04 »

Казуса ми е следния: баба ми имаше къща на нейно име(дядо ми е починал отдавна).Баба ми има 2 деца- майка ми и вуйчо ми. Майка ми почина отдавна, аз съм и единствено дете. Вуйчо ми има една дъщеря . Когато баба ми почина каква част от къщата се пада на мен и каква на вуйчо ми. Той казва, че тъй като той е строил гаража и друга построика на него му се полагало 2/3, баба ми му била казала, че къщата ще остане на него, но това е само устна уговорка, та според него на мен ми се полага само 20%. По закон на мен каква част ми се полага? Другото нещо е, че аз нямам ключове от тази къща. Той нещо не иска и да я продаваме. Има ли правен начин, по който да го накарам да ми плати моя дял от къщата, щом нито ще я продава нито мога да живея там?
« Последна редакция: Август 17, 2010, 03:43:59 от Rose » Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Август 18, 2010, 09:13:12 »

Майка Ви/респективно Вие/ имате равна част от къщата с тази на вуйчо Ви.
Правният начин да уредите отношенията помежду си е да организирате делба, доброволна, а ако той не е съгласен съдебна.
Активен

Dixi et animam salvavi
aneta
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Август 19, 2010, 11:08:30 »

Благодаря за отговора. Но все пак не ми е ясно мога ли да го задължа да ми плати моята част(,защото той нито ми дава ключове за къщата, нито иска да я продадем)
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #3 : Август 20, 2010, 08:51:35 »

Начина е да поискате от съда да организира и проведе делба.Тогава,ако имота е неподеляем и съда не може да го възложи на вуйчо Ви и съответно да го задължи да уравни деля Ви в пари ще го изнесе на публична продан.
Активен

Dixi et animam salvavi
aneta
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Август 22, 2010, 09:30:31 »

благодаря много
Активен
zazasa
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« Отговор #5 : Март 15, 2011, 03:41:39 »

Мога ли да натравя дарение на част от имот при условие , че не е разделен имота с другите сасобственици.И ако може какви документи се прилагат?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: