jivka
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Юли 07, 2010, 10:00:22 » |
|
Здравейте! Искам да ви помоля а помощ. Двете години платено майчинство ми изтекоха на 15 май 2010г. До 15 юли 2010 г. ползвам платения си годишен отпуск натрупан по време на майчинството. С работодателят ми бяхме се разбрали след това да ползвам 6 месеца неплатен отпуск за гледане на дете до 8г и след това съкращение... Даже не искаше да ме съкрати по член с който мога да ползвам обезщетение от борсата по труда, но ... Днес той ми съобщи че ще ме съкрати и прати на борсата стига да ползвам по малко време от неплатеното майчинство. Спомена че трябва да мине 1 месец от съкращението ми и чак тогава да подам документите за обезщетение в борсата. Това вярно ли е? (Майка ми като я съкратиха още същата седмица се записа на борсата?!) Моята цел е дъщеря ми, живот и здраве да тръгне на есен (септември) на ясла и тогава да започна да търся работа. Затова и мисля да си държа на непллатеното майчинство до септември включително ?! Какво ще ме посъветвате? В момента имам право да избирам и изисквам, но незнам какво трябва да искам . Бихте ли ми помогнали?
|