pepa60
Потребител
Липсва
Публикации: 7
|
 |
« : Юли 02, 2010, 04:45:39 » |
|
Здравейте, на 29,06,2010 подадохме молби със съпругът ми за отказ от наследство. Синът ни почина на 13,01,2010 г и през месец май беше заведен регресен иск срещу него за едно ПТП от 31,05,2005 г. Поради това, че е заведено след смъртта му делото се прекрати. Вчера взех удостоверението за отказ от наследство- той притежава един стар автомобил, сега какво да правя със него на кого да го предам. Искам също да попитам след като ние със баща му се отказахме от наследството, може ли другият ми син да се окаже наследник и ако се заведе ново дело за регрес срещу нас, да се счете че ние сме се отказали и той е следващият наследник и да заведат дело срещу него. При това ПТП синът ми по свидетелски показния е блъснат от друга кола, водачът го е блъснал и е избягал, той е управлявал мотор и се е блъснал в кола, която е направила десен завой на кръстовище и е спряла след знака стоп на забранено място, водачката на МПС твърди че й е изгаснала колата. Синът ми е без категория за мотор и има наложено НП за това че е без категория, и че не е овладял автомобила, но след това получаваме прокурорско постановление в което е казано, че делото се прекратява срещу неизвестен извършител. Водачката на автомобила в който се блъска синът ми е с изтекла шоф.книжка, но няма наложено НП, 15 дни преди ПТП има наложено такова, по време на ПТП е със същата шоф. книжка, но в дознанието е преснета шоф.книжка на синът ми и нейната лична карта. Тя е имала каско и са й изплатили сумата и са завели дело за регрес по ГО, но тъй като синът ми няма категория регресът се иска от него. Прочетох общите условия на въпросната застрахователна компания - и останах учудена, че й е заплатена сумата, винаги се изисква валидно свидетелство, а в момента на ПТП тя е нямала такова.
|