Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Адвокат по имотен въпрос!  (Прочетена 4407 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
mmrrrr
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Юни 29, 2010, 02:13:44 »

Трябва ми адвокат по имотен въпрос за Бургас.И ако може да ми отговорите предварителния договор само с подпис без печат дали е валиден?
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Юни 29, 2010, 03:14:49 »

Да разбирам ли,че страна по договора е дружество?
Иначе липсата на печат не влияе върху валидността на задължаването.
Активен

Dixi et animam salvavi
mmrrrr
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #2 : Юни 29, 2010, 04:51:40 »

Ами страната е фирмата строител.А тя нали има печат.
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #3 : Юни 29, 2010, 06:52:46 »

Важен е подписа, печатът няма никакво значение.
Активен

Nadia
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« Отговор #4 : Септември 05, 2010, 12:44:51 »

Здравейте, виждам, че доста хора пишат тук и надали можете да обърнете внимание на всичко, но все пак ще ви бъда благодарна ако можете да отделите и няколко минутки на моя проблем. Той е следният. Наскоро реших да закупя мансарден етаж от къща, който по документи беше просто таванско помещение. В последствие се задвижиха нещата и статута му се промени в жилищен етаж. Къщата е новопостроена и все още няма акт15 и акт 16. Със собственика съм сключила предварителен договор, според който трябваше да се сключи окончателен договор до края на юли, но тъй като повечето институции бяха в отпуска август месец аз реших да дам толеранс от 1 - 2 месеца. Въпросът ми е следния - мога ли да сключа окончателен договор с него без въпросните акт 15 и 16, тъй като разбрах, че нотариалния акт се изважда след като са издадени тези два акта или мога да си сключа окончателния договор, етажът да стане моя собственост и вече аз да си движа самостоятелно процедурите по издаването на тези два акта. Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите. Благодаря ви предварително.  Усмивчица
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #5 : Септември 05, 2010, 03:08:19 »

Цитат
В последствие се задвижиха нещата и статута му се промени в жилищен етаж. Къщата е новопостроена и все още няма акт15 и акт 16.

Не ми се връзва нещо. Как така му е променен статута, пък няма акт 15 и 16...?
Активен

Nadia
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #6 : Септември 06, 2010, 12:38:59 »

Първо да Ви благодаря, че се отзовахте така бързо. Значи става въпрос, както вече споменах за последен етаж от новопостроена къща, който собственикът решава в последствие да го направи годен за живеене. Адвоката към, когото се обърнахме обясни, че за да може да го купим е необходимо по документи да премине от "таванско помещение" в "етаж от самата къща" така собственикът на цялата къща задвижи нещата и каза, че плана или там каквото се води е променено. Те дори искаха да изготвят направо новия план на етажа на мое име, но се оказа невъзможно. А относно акт 15 и 16 онзи ден идваха хора, който снимаха къщата и предполагам, че е свързано с това. Наистина съм много боса в тази материя и дори не зная как да отговоря на въпроса Ви... Не могат ли да се направят промените, които описах по-горе без тези два акта?    Ъ?
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #7 : Септември 06, 2010, 10:06:49 »

Няма как да ви отговорим точно. Трябва да се видят документите. Поискайте ги в копия.
Активен

Nadia
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #8 : Септември 06, 2010, 03:36:29 »

Благодаря, ви все пак Усмивчица ще го направя и ще пиша като имам някакво развитие по въпроса. Хубав и усмихнат ден, Ви пожелавам Усмивчица
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: