Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Регистрация на ЮЛНЦ в Централния регистър на ЮЛ с нестопанска цел  (Прочетена 2361 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Митко
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Юни 24, 2010, 09:15:54 »

Отказва ми се регистрация в ЦРЮЛНЦ поради чл. 8 от Устава на сдружението, което е в обществена полза а именно чл. 8 гласи: (1) Сдружението може да извършва стопанска дейност по смисъла на чл.3 от ЗЮЛНЦ. Предметът на стопанска дейност е: консултантска дейност и бизнес услуги, включващи: разработване на бизнес планове, проекти и програми; извършване на маркетингови проучвания и анализи, посредничество, консултации и управление на стопански субекти; информационни услуги за кредитни линии, програми, проучвания и др.; организиране и провеждане на изложения, обучения, технически услуги, превод и легализация на документи, както и всяка друга дейност незабранена от закона.
   (2) Извършваната стопанска дейност се подчинява на условията и реда, определени от Търговския закон, Закона за счетоводството и данъчните закони.
   (3) Изпълнението и контролът върху извършваната стопанска дейност се възлага на Управителния съвет на Сдружението.
Въпросът ми е да обжалвам ли отказът/има ли смисъл/ или да променя устава на сдружението?
Благодаря Ви предварително
« Последна редакция: Юни 24, 2010, 12:21:52 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Юни 24, 2010, 12:22:07 »

Просто променете устава. Това ми е съвета.
Активен

Митко
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #2 : Юни 25, 2010, 12:27:16 »

Кое от чл. 8 от Устава трябва да отпадне или целия чл.8
Смисъл Сдружението с нестопанска цел в обществена полза може да извършва стопанска дейност.
Благодаря Rose
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: