Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Наематели, които не желаят да се изнесат  (Прочетена 3422 пъти)
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Ирина
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« : Юни 15, 2010, 12:07:38 »

Преди няколко години закупихме апартамент. В него имаше наематели (семейство), но ние решихме да ги оставим, за да можем с наема поне отчасти да покриваме вноската по ипотеката. За съжаление, не сме подписвали договор с тях. Те, съответно, нямат разписки, че са давали пари. От половин година имаме проблеми със забавяне на плащания от тяхна страна. Предупредихме ги да се изнесат, тъй като имаха дългове към мен на стойност 2 наема и половина и неплатена голяма сметка за ток. Постоянно обещаваха да си платят, но ние вече не можехме да ги чакаме. Помолихме ги учтиво да си намерят ново жилище и дори добавихме (понеже видяхме, че имат проблем с парите), че няма нужда да си плащат сметките и единственото, което искаме от тях е да се махнат, защото имаме други планове за жилището си. Наемателят изневиделица намери пари и плати с тях тока и погаси половината сума за наем, която дължи. Каза, че не искат да се изнасят и няма да го направят и, че всичко ще е наред оттук нататък. Но ние не искаме повече да имаме наематели, а да си ползваме жилището. Заплаши ни със съд и данъчни, ако се стигне до полиция или ако вземем някакви мерки да ги изгоним. Най-чудното е, че отправят заплахи, въпреки, че не желаем нищо от тях (не им искаме парите), освен да се изнесат.
Моля, да ми дадете съвет, как да се разделя с тях по нормален начин. Предварително благодаря!
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #1 : Юни 15, 2010, 05:06:01 »

Нотариална покана, подписана от адвокат и след това ако не им дойде разума - осъдителен иск. Таксата ви няма да е голяма, а те ще Ви заплатят разноските впоследствие.

Друг начин няма.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Ирина
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Юни 16, 2010, 08:30:39 »

Благодаря ти за бързия отговор. От всичко най-странно ми е защо упорстват. Да не би да има някакъв закон, който би им дал някакви правомощия след време? Със сигурност не са типичния случай. Други на тяхно място биха изчезнали възможно най-скоро, след като е дадена зелена светлина за задълженията им. Ще пиша какво е станало, за да съм полезна и на други хора.
Приятен ден и успех във всяко начинание, Pumuckl!
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #3 : Юни 16, 2010, 11:13:43 »

Законът е на Ваша страна,така че не се притеснявайте.Съвета на колегата по-горе е най-доброто нещо, което можете да направите. Късмет
Активен

Dixi et animam salvavi
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #4 : Юни 16, 2010, 12:21:44 »

Упорстват, защото са прости.

Има много прости хора в България. Мислят си, че съда и закона са далеч от тях, че са нещо, което за тях не важи. Чак когато получат съобщение от банката за запор на сметката - тогава. Поумняват много бързо и помнят. За следващия път знаят. Но такива са много, защото са малко тези, които имат желание и нерви да си защитават правата. На тях съда им взима пари, адвоката им взима пари. После всички тези пари се присъждат на длъжника /естествено разписките трябва да се пазят и да се представят/. Просто трябва да си защитавате правата.

Правосъдието не е даденост, държавата не дължи никому правосъдие. То се постига. Държавата само дава възможност да си го постигнете.
Активен

Ирина
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #5 : Юни 16, 2010, 12:28:59 »

И аз вярвам, че закона е на наша страна в случая. В противен случай би било пълен абсурд. Въпроса е всичко да приключи по нормалния начин. Не желая да падам на нивото, на което се опитват да ме поставят с тези дребнави техни действия. 
Leonskia и Rose, благодаря и на вас за подкрепата! Успех в работата!  Усмивчица
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: