Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Неизбежна отбрана в дискотека  (Прочетена 2391 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
hriska
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Май 23, 2010, 05:49:45 »

Zdraveite!Na 21.05.2010g.priqtelqt mi be6e na diskoteka.Po tova vreme negova poznata mu zvani ,za da otide i da i pomogne tai kato nqkolko mom4eta sa q pritesnqvali.toi vednaga oti6al.predi da ide  edno ot mom4etata i ydarilo 6amar.priqtelqt mi pital kakvo stava  a vaprosnoto mom4e zapo4nalo da se zaqjda i zatova priqtelqt mi mu ydaril edin 6amar.v kraina smetka dvamata se razbrali.No kogato priqtelqt mi se otdrapnal i tragnal da se pribira okolo 5-6 mom4eta(priqteli na gorespomenatoto mom4e)zapo4nali da vikat sled priqtelq mi i da se zaqjdat sled koeto se nahvarlili varhy nego i zapo4nali da go ydrqt.A priqtelqt mi  e bil sam sre6ty tqh koleni4il na zemqta ,za6toto go saborili.Otna4alo im ydaril nqkolko 6amara no v posledstvie za da se spasi  ot tqh se slu4ilo taka 4e edno ot mom4etata sega e s opstnost za zrenieto s ednoto oko,a na drugo  my lipsva 4ast ot yhoto.Priqtelqt mi nqma golemi vidimi naranqvaniq,no cqloto tqlo go boli.Bih bila mnogo blagodarna ako mi otgovorite kakvo stava v takava situaciq,imali posledstviq za priqtelq mi?
« Последна редакция: Май 25, 2010, 10:22:58 от admin » Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Май 25, 2010, 11:28:01 »

В зависимост от нанесените телесни повреди ще се определи дали престъплението ще се преследва с тъжба или ще е с обвинителен акт. От това пък ще зависи как ще се развият нещата за Вашия приятел, т.е. дали прокуратурата ще предприеме действия или ще е нужна тъжба от пострадалите.
Ако съдя по заглавието на поста Ви , а именно неизбежна отбрана следва да имате впредвид ал.(2) на чл. 12 НК - Превишаване пределите на неизбежната отбрана има, когато защитата явно не съответствува на характера и опасността на нападението и като цяло на всички разпоредби уреждащи института на неизбежната отбрана.
При всички положения ако се предприемат действия срещу Вашия приятел Ви съветвам да си наемете колега, който да организира защитата му.
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: