Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Неправилна подялба на имот  (Прочетена 2694 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Петков
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 17

« : Май 20, 2010, 06:43:19 »

Здравейте! Преди години майка ми леля ми се съдиха за имот - къща и двор. Баба ми беше починала, а дядо ми беше жив. Тогава леля ми взе половината - уж от родителите нейната половина. Да, но дядо ми беше жив и той не искаше да й дава нищо. Та едната половина би трябвало да е изцяло негова, а леля ми да да претендира само за половината от половината на баба ми. Не знам как, но тогава тя получи като цяло половината от имота. Това е било преди 22 години, доколкото помня. Може ли днес това да се промени? Да й се вземе половината от нейната половина, която и без това не е трябвало да получи.
Активен
DEKAH
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 123

Ел. поща
« Отговор #1 : Май 20, 2010, 08:53:31 »

Това е имуществен казус. Като такъв, следва да се решава с документите на имота.

първо следва да се установи на кой е бил имота. Ако е починал - кои са му наследниците. След това ще се изчислят квотите на съсобствеността.

Съветвам ви да вземете всички документи, с които разполагате и да посетите адвокат.
Активен

Безразлично...?! Чувствам се ОТЛИЧНО!
Петков
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 17

« Отговор #2 : Май 20, 2010, 10:08:54 »

Това е имуществен казус. Като такъв, следва да се решава с документите на имота.

първо следва да се установи на кой е бил имота. Ако е починал - кои са му наследниците. След това ще се изчислят квотите на съсобствеността.

Съветвам ви да вземете всички документи, с които разполагате и да посетите адвокат.

Мисля, че обясних добре - имота се е водел на дядо ми, но баба ми му е била съпруга - т.е. докато е била жива е бил на двамата.
Активен
Валери Петров Илиев
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 6

« Отговор #3 : Май 28, 2010, 10:55:23 »

Явно става въпрос за имуществен спор и следва да се обърнете към адвокат, който ще изследва как е придобит имота, дали от дядо Ви преди или по време на брака, кога е починал всеки един от наследодателите и кои са неговите наследници, кой от васледниците към момента каква идеална част притежава и то като се съобразява с действащия към момента закон. Например, преди 1935 година наследниците от мъжки пол са получавали в наследство повече от тези от женски пол и т.н. Едва тогава може да се прецени юридическото положение на имота и да се прецени какъв всъщност е Вашия интерес. Става дума за законни положения, които Вие незнаете. Едва тогава може да се прецени, съгласно изискванията на закона дали леля Ви е получила незаконно повечко както твърдите.
Активен
Петя
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 34

Ел. поща
« Отговор #4 : Юни 02, 2010, 03:01:17 »

Дядо Ви е бил жив към онзи момент, понастоящем вероятно не е, затова Ви се дава съвет да представите документи на адвокат. От така представената информация може да Ви се струва абсурдно, но действително не е ясно въпреки Вашето впечатление, че сте изчерпателен.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: