Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Плащам ли разходите на ответната страна, ако загубя делото?  (Прочетена 6368 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Петков
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 17

« : Май 18, 2010, 09:05:47 »

Здравейте! Подадох иск в районен съд за искане на обезщетение от лекар, който направи грешка, от която си нося последствията. Плащам ли разходите на ответната страна, ако загубя делото? Мисля да не ползвам услугите на адвокат, а да направя сам каквото мога (не всеки може да си позволи адвокат).
« Последна редакция: Май 20, 2010, 06:30:43 от Петков » Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Май 18, 2010, 09:19:03 »

Плащате.
Активен

Dixi et animam salvavi
Валери Петров Илиев
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 6

« Отговор #2 : Май 28, 2010, 11:02:22 »

Ако другата страна спечели делото и само ако се е сетила да поиска разноски...съдът съгласно изискванията на Гражданско-процесуалния кодекс, в решението си е длъжен да присъди направените съдебни и деловодни разноски и адвокатски хонурар на спечелилата страна делото. Не съветвам никого да се явява на дела без адвокат. Това е все едно да си поправяш автомобила сам и да си мислиш колко си велик- въпрос е на време съдбата да те понаучи....
Активен
Петя
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 34

Ел. поща
« Отговор #3 : Юни 02, 2010, 02:37:42 »

Ами преценете си шансовете добре, трудно адвокатите доказват лекарска грешка поради непознаване на материята. Намерете адвокат, който поне малко е чел медицинска литература или е с две образования, едното от които да е медицинско. Тогава ще имате шансове и по разноските. Успех!  Усмивчица
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

WWW Ел. поща
« Отговор #4 : Юни 03, 2010, 11:04:00 »

Ако другата страна спечели делото и само ако се е сетила да поиска разноски...съдът съгласно изискванията на Гражданско-процесуалния кодекс, в решението си е длъжен да присъди направените съдебни и деловодни разноски и адвокатски хонурар на спечелилата страна делото. Не съветвам никого да се явява на дела без адвокат. Това е все едно да си поправяш автомобила сам и да си мислиш колко си велик- въпрос е на време съдбата да те понаучи....
Да Ви кажа честно ако разчитате на съдбата да Ви понаучи да водите делата си без адвокат по-добре не водете дела. Залога понякога може да е доста голям и в преобладаващия брой случай, в които хората водят дела без адвокати станите след като "пострадат" се обръщат към колеги, ама вече е късно......   Нерешителен
Активен

Dixi et animam salvavi
Петков
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #5 : Януари 29, 2011, 07:52:04 »

Ако другата страна спечели делото и само ако се е сетила да поиска разноски...съдът съгласно изискванията на Гражданско-процесуалния кодекс, в решеието си е длъжен да присъди направените съдебни и деловодни разноски и адвокатски хонурар на спечелилата страна делото. Не съветвам никого да се явява на дела без адвокат. Това е все едно да си поправяш автомобила сам и да си мислиш колко си велик- въпрос е на време съдбата да те понаучи....
Да Ви кажа честно ако разчитате на съдбата да Ви понаучи да водите делата си без адвокат по-добре не водете дела. Залога понякога може да е доста голям и в преобладаващия брой случай, в които хората водят дела без адвокати станите след като "пострадат" се обръщат към колеги, ама вече е късно......   Нерешителен

Така, назначиха ми служебен защитник и вече наближава датата на делото. Но тоя слубжебен защитник не отдели 1 час да поговорим за предстоящото дело. Днес му се обаждах и му съм отвратен от тоя - срам за адвокатската гилдия. Делото е насрочено за след 10 дни - до 01.02 си правех сметаката вече 2 пъти да сме се видяли и да бистрим тактиката. В момента като варианти виждам да искам нов служебен защитник, но тъй като в момента вече работя и не знам дали ще ми назначат нов такъв. В понеделник ще ходя до съда - мисля да търся съдията ли... и аз не знам кого и да говоря. Ако ме отрежат за нов служебен... нямам пари за адвокат и не знам... може би да търся споразумение с другата страна за прекратяване по взаимно съгласие ли...? С тоя адвокат аз в съда не искам да влизам - само като си помисля за него и бяс ме хваща - директно му казах, като няма да върши работа, да ми беше казал още в началото, че не иска. Поне 50 % са ми шансовете да го спечеля, но сам няма да мога.
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

WWW Ел. поща
« Отговор #6 : Февруари 01, 2011, 12:00:41 »

Ако ще се спогаждате, а отчитайки сложността на подобен род казуси Ви съветвам да си наемете компетентен адвокат. Разбирам, че това ще Ви струва определени средства, но все пак защитата на интересите Ви следва да е на първо място.
Активен

Dixi et animam salvavi
Петков
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #7 : Февруари 01, 2011, 12:24:58 »

Токущо се върнах от съда. Подадох молба за смяна на служебния защитник. Съдията каза, че първото заседаниев ще се състои на посочената дата, а по-нататък не знам какво ще стане. М/у другото пак съм без работа (не че съдията изобщо ме пита) и имам право на нов служебен мисля?! Ако е така, то въпросът сега е, ако никой друг не се съгласи, какво става? Имаше 4-5 отвода, преди този, който уж се съгласи. И ако сега се наредят пак отводи... Какво става с делото? Сам ли ще трябва да се защитавам? Или се прекратява? Идеята за самостоятелно наемане на адвокат изобщо не стои на дневн ред - нямам никаква възможност. Мога единствено при спечелване да дам 1/4 от суматата примерно, но никой няма да се съгласи.
« Последна редакция: Февруари 07, 2011, 10:34:18 от Петков » Активен
Петков
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #8 : Февруари 03, 2011, 05:14:10 »

... ... ...
« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 01:18:54 от Петков » Активен
Петков
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #9 : Март 20, 2011, 03:27:32 »

Значи поради отказа на съдията да ми бъде сменен служебният защитник, се видях принуден да потърся другата страна за споразумение. Не знам как може да ми откаже и да ми говори да съм се свържел с него (фиктивният служебен защитник) - казах й, че той не иска да се срещнем и по никакъв начин не ми преставлява правния интерес. Той само фиктивно ми се води защитник. Честно казано - драйфа ми се от него. Каза ми, че ще си направи отвод, но не си направи такъв.
Та: при споразумнение (още не е минало 1-во заседание, имаше 1 предварително, където тоя фиктивен служебен защитник не се яви - пратил писмо да съда, че бил на друго дело) знам, че се плащат разходи на съда. Аз като човек без доходи и освободен от всякакви съдийски такси досега ще трябва ли да плащам някакви разходи на съда? Ще съм наистина благодарен за отговор и то бърз.

PS: Изобщо правосъдие за бедните няма. Опитвам да си търся правата, но не става.
Активен
малина
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 4

Ел. поща
« Отговор #10 : Април 24, 2011, 08:23:20 »

Може да получите подобно отношение от всеки защитник, ако имате само идеи ,но не и факти и доказателства.
Така,че подсигурете си ги така,че да остане замо юридическата страна на въпроса- тогава ще получите внимание, предполагам.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: