Мина
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Април 25, 2010, 11:21:13 » |
|
Здравейте, Спешно се нуждая от консултация, и моля всеки който може да ми отговори да се включи. С решение на Общ.съвет считано от 01.06 се закрива група към детската градина на основание чл. 328 ал.1 т.2 предложение първо закриване на част от предприятието. Там обаче имам учителка и касиер-домакин, които са трудоустроени. След като излезе решението, и последващите заповеди за закриване, промяна в длъжностното и щатното разписание, стигнах до процедура да пратя писма до персонала, съответно те попълниха декларации за защита по чл.333 от КТ. Поисках частична епикриза от ТЕЛК за двете лица и си мислех, че съм стигнала до ИТ, но техният юрист ме сряза, че преди настъпване на събитието не мога да отида да искам разрешение от тях, съответно не мога да връча и предизвестия на никого от персонала. Моля, да ми помогнете мислех към 01.05 да връча предизвестия на тези, коита не попадат под защита, какво е основанието на юриста да ми отказва разглеждане на молбата преди настъпване на събитието, какво ще ги правя тези работници при условие че на 01.06 те няма да имат работни места...
|