Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Кога мога да връча предизвестие по чл.328, ал.1 т.2  (Прочетена 1669 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Мина
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Април 25, 2010, 11:21:13 »

Здравейте,
Спешно се нуждая от консултация, и моля всеки който може да ми отговори да се включи. С решение на Общ.съвет считано от 01.06 се закрива група към детската градина на основание чл. 328 ал.1 т.2 предложение първо закриване на част от предприятието. Там обаче имам учителка и касиер-домакин, които са трудоустроени. След като излезе решението, и последващите заповеди за закриване, промяна в длъжностното и щатното разписание, стигнах до процедура да пратя писма до персонала, съответно те попълниха декларации за защита по чл.333 от КТ. Поисках частична епикриза от ТЕЛК за двете лица и си мислех, че съм стигнала до ИТ, но техният юрист ме сряза, че преди настъпване на събитието не мога да отида да искам разрешение от тях, съответно не мога да връча и предизвестия на никого от персонала. Моля, да ми помогнете мислех към 01.05 да връча предизвестия на тези, коита не попадат под защита, какво е основанието на юриста да ми отказва разглеждане на молбата преди настъпване на събитието, какво ще ги правя тези работници при условие че на 01.06 те няма да имат работни места...
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: