Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Получаване на българско гражданство- въпрос във връзка с адреса  (Прочетена 4728 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Andrijana
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 1


« : Април 15, 2010, 06:19:26 »

Здравейте. Аз съм от Сърбия. Имам лична карта за постоянно пребиваване в Република България. Наскоро ми изготвиха и указа, с който ми е одобрено гражданство. Когато подавах документите за българско гражданство (молба и пр.) живях на адрес в студенстки град. Тогава имах лична карта за временно пребиваване в България. Два- три дни след като си подадох молбата и останалите документи за гражданство, ми беше одобрено постоянно пребиваване в България. Това се случи през юни 2007. година. Тогава все още живеех в Студенстски град. През 2009 година напуснах Студенстки град и един период от време живях в Сърбия. Преди няколко дни дойдох в България и си направих НАСТОЯЩ адрес в ж.к. Слатина. Днес отидох в Дирекцията за българско гражданство в София, за да си взема указа за българското гражданство.Предварително платих сметка 50 лева за да ми издадат този документ. Когато ми го дадоха, дадоха ми и едно листче, на което да напиша имената си и адреса. Аз обясних, че вече не живея в Студенстски град и че съм регистрирала настоящ адрес на друго място. Жената, която работеше в Дирекцията, беше много нервна и тръгна да вика и ми каза, че трябва да напиша адреса в Студентски град, защото той ми пише в личната карта.
Преди няколко дни, когато се регистрирах в Слатина, попитах дали трябва първо да си променя постоянния адрес и тогава да взема указа. Там ми казаха, че не трябва, тъй като, след като взема указа, отново ще трябва да правя лична карта.
Въпросът ми е да ли има някакав проблем в това, че, когато си взех указа, ме накараха на листчето, върху което пишеше, че потвърждавам, че съм взела указа, да напиша адреса в Студентски град, на който вече не живея.
Доколкото разбрах от други хора, за да мога да получа документите за българско гражданство, трябва да получа и някакво писмо, което не знам какво е. Явно, това писмо ще пристигне на адреса в Студенстки град (или не?), на който аз вече не живея.
моля ви, обяснете ми по- подробно каква е процедурата на получаване на лична карта и задграничен паспорт от момента в който указът е изготвен нататък. Благодаря ви предварително и ви моля, ако е възможно, отговора да ми пратите в лично съобщение. Поздрав.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: