Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Прекратяване на трудов договор по чл. 325 ал. 1 - по взаимно съгласие  (Прочетена 3223 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Златко
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 5

« : Април 10, 2010, 09:18:38 »

Здравейте,въпросът ми е следния:подадох стандартен образец (изготвен от фирмата в която работя) за напускане от работа по чл.325 ал.1 дата на напускан 01.05.2010.Кога трябва да ми бъдат изкотвени документите и кога трябва да ми бъде изплатена заплатата за април месец и кога платения годишен отпуск за 35 работни дни.В договора който съм подписал за започване на работа няма опомената дата за изплащане на трудовото възнаграждение?
      Благодаря предварително!
« Последна редакция: Април 10, 2010, 09:43:51 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Април 10, 2010, 09:48:53 »

Най-късно при прекратяване на трудовия договор трябва да ви се изплатят заплатите и обезщетенията.

Чл. 335. (1) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Трудовият договор се прекратява писмено.

3. при прекратяване без предизвестие - от момента на получаването на писменото изявление за прекратяването на договора.

Имайте предвид и:
Цитат
Чл. 325. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Трудовият договор се прекратява без която и да е от страните да дължи предизвестие:

1. по взаимно съгласие на страните, изразено писмено. Страната, към която е отправено предложението, е длъжна да вземе отношение по него и да уведоми другата страна в 7-дневен срок от получаването му. Ако тя не направи това, смята се, че предложението не е прието;
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: