Здравейте!
Имам въпрос, свързан с наследственото право. Ще Ви опиша ситуацията, а след това ще задам въпроса си. А Вие имате възможност да ми помогнете по всяко време

Баба и Дядо - семейство, със син и дъщеря, живеят в тристаен апартамент. Бабата умира, наследници остават дядото и децата му. Дъщерята заминава за Чикаго, Синът не след дълго се жени и му се раждат 2 деца - едното на 6, другото на няма и годинка още. Синът и семейството му първоначално живеят на квартира, дядото живее сам в тристайния апартамент. В течение на обстоятелствата синът му и семействотот му се настаняват при дядото да живеят. Цялото очарование на ситуацията обаче е следната - той (дядото) не е много съгласен с този факт. Първоначално се съгласява през зъби, както е приказката, после обаче решава, че ще му е по-лесно да живее сам в тристайния апартамент и да остави семейството с невръстните дечица на произвола на съдбата.
Въпросът ми е следният - какво право има той, да гони сина си и неговото семейство извън апартамента и какво сина му има право да направи в този случай (тъй като предполагам, че като наследник не може да бъде лишен от наследство и все някаква част от този апартаментец се пада и на него)?
Благодаря Ви предварително за оказаното съдействие!