Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Нотариус отказва да са ангажира с връчването на нотариална покана  (Прочетена 3624 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
bcdobrich
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Март 25, 2010, 02:36:36 »

Здравейте!

Моля за съвет. Имаме неизряден длъжник в малък град, на когото трябва да връчим нотариална покана. В града има само двама нотариуси, като и двамата отказват да се ангажират с връчването и. Единият изобщо не счита, че има смисъл от връчването на нотариални покани, само харчел пари на своите клиенти, вторият - поради факта, че лицето - длъжник бил неин клиент.... поисках да ми дадат отказа си в писмена форма, естествено, и двамата отказаха... Съветвах се с юристи и нотариуси от други райони, според тях двамата нямат право да отказват, но така или иначе, поканата все още не е връчена!
Може ли някой да ме посъветва какво да направим в този случай. Благодаря предварително!
« Последна редакция: Март 25, 2010, 03:49:19 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Март 25, 2010, 03:50:53 »

Неприятно положение. Защо не отидете с двама свидетели и адвокат? Заявявате връчването в писмена форма пред тях чрез адвоката.
Цитат
(2) Ако на адвокат при или по повод упражняване на професията не е оказано дължимото уважение и съдействие, адвокатският съвет по негово искане или по свой почин оправомощава един от членовете на колегията да извърши проверка по случая заедно с представител на съда, органа на досъдебното производство, административния орган или служба.
Подписват се на искането като свидетели. Да видим тогава дали ще откаже...? Не мисля, че ще поеме риска.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: