Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Иск за неизплатени трудови възнаграждения  (Прочетена 2410 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Александра
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Март 21, 2010, 09:33:53 »

в продължение на 8 месеца работих на постоянен тр.договор до 23.02.2010г.,когато бях съкратена по чл.328,ал.1,т.2,във връзка с чл.326,ал.2 от КТ.В заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение е посочено,че трябва да ми се изплатят обезщетения по чл.222,ал.1 и чл.224,ал.1 КТ.Освен това работодателят ми дължи заплатите за 3 месеца,за времето през което работех във въпросната фирма не ми е предоставена за подпис нито една ведомост за заплата и като капак на всичко разбирам,че без дори да бъда уведомена на 01.10.2009г.съм била преназначена като условията за работа са променени от 8-часов на 4-часов работен ден и съответно заплатата е намалена на половина.Уточнявам,че не съм подписвала никакви документи.Интересува ме какво следва да направя,за да защитя правата си и получа дължимото,какъв е редът за подаване на иск в съда?Предварително благодаря и искрено се надявам да получа нужната ми информация. Усмивчица
« Последна редакция: Март 21, 2010, 11:57:33 от admin » Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Март 21, 2010, 11:35:00 »

Съветвам Ви да се обърнете към адвокат, защото със сигурост няма да се справите сама.Той ще ви изготви искова молба и ще ви обясни реда на защитата, който следва да спазвате. Късмет
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: