Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Смяна на седалище и Пререгистрация на ООД  (Прочетена 6864 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
512: loadMemberContext(): member id 1 not previously loaded by loadMemberData()
Файл: /home/lawsbgco/public_html/forum/Sources/Load.php
Линия: 969
Албена
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 6

« : Март 20, 2010, 08:51:54 »

Би ли ми помогнал някой да получа информация относно следното: когато едно ООД (вече пререгистрирано в ТР) промени адреса на седалището си, какви документи трябва да се представят в Търговският регистър при пререгистрация? Ако трябва да се представи дружествен договор - трябва ли да е само препис и да съдържа новият адрес или какъв трябва да бъде? И какви други документи се представят? Благодаря много!
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Март 20, 2010, 10:34:59 »

Последно, пререгистрирано ли е или не е?
Активен

Албена
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Март 21, 2010, 04:54:36 »

Последно, пререгистрирано ли е или не е?
Дружеството е пререгистрирано по новия закон, но със стар адрес още миналата година. Сега адреса е променен и отново трябва да се пререгистрира.
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #3 : Март 21, 2010, 08:44:35 »

Нещо много сериозно сте се объркали. Пререгистрация се прави само веднъж. Ползвате понятия, които не разбирате. Най-добре обяснете с прости думи ситуацията, защото така поставен въпросът е неразбираем.

Пререгистрирали сте дружеството, т.е. преместили сте регистрацията от съда в Агенцията по вписвания - Търговски регистър. Даден ли Ви е ЕИК?

Смяната на адреса не е пререгистрация, а си е обикновена смяна на адрес. Ще си смените адреса с помощта на адвокат.
Активен

leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #4 : Март 21, 2010, 11:12:46 »

Нужен Ви е: 1. протокола от Общото събрание, на което вземате решение да промените седалището, както и 2. препис на актуалния дружествен договор(с новия адрес), който да е заверен от органа предтавлявщ дружеството,3. поканите за свикване на събранието и доказателства че са връчени. Покани не се прилагат ако решението е взето неприсъствено или на събранието са присъствали всички съдружници.4. квитанция за платена такса.
Активен

Dixi et animam salvavi
Албена
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #5 : Март 22, 2010, 09:58:38 »

Нужен Ви е: 1. протокола от Общото събрание, на което вземате решение да промените седалището, както и 2. препис на актуалния дружествен договор(с новия адрес), който да е заверен от органа предтавлявщ дружеството,3. поканите за свикване на събранието и доказателства че са връчени. Покани не се прилагат ако решението е взето неприсъствено или на събранието са присъствали всички съдружници.4. квитанция за платена такса.
към ROSE: Това пак си е вид пререгистрация. Въпросът ми е много правилен, просто вие не искате да ми помогнете. Ако исках това да го направи адвокат, нямаше да питам тук. Какво ви костваше да напишете отговора на мястото на редовете, които написахте? Успех!
към Leonskia: Благодаря много и успех!
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #6 : Март 22, 2010, 10:46:27 »

Това не е вид пререгистрация. Доста самонадеяно е да се опитвате да спорите върху юридически понятия без подготовка.

В отговора си leonskia може би съзнателно не е изброил всички документи, които се изискват за да промените седалището и адреса на управление. А отговорът ви показва, че не заслужавате помощ.

Внимавайте, защото самонадеяността Ви ще ви донесе отказ и заплащане нова, повторна държавна такса.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Албена
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #7 : Март 22, 2010, 11:28:09 »

Както чета до момента, разбирам, че основното нещо, което сте научили по време на следването си в юридическия факултет е ЗАЯДЛИВОСТ и отблъскване на клиенти. Аз също мога да се заяждам, но НЕ започнах аз да се заяждам с никого, а поисках отговор, който явно никой не е компетентен да ми даде. Като не съм "уцелила" правилната дума, това повод за заяждане ли беше? Защо вместо да си губите времето (явно имате време за губене и нямате клиенти), не ми написахте ясно и точно: НЯМА ДА ТИ ОТГОВОРИМ - ПЛАТИ СИ И ТОГОВА ЩЕ ПОЛУЧИШ ОТГОВОР. Не разбирам кое ви кара да се заяждате. Може Leonskia да не ми е дал пълен отговор, но не се е заяждал. И както немците (които никога не биха се отнесли така)  са казали: "Lange Rede - kurzer Sinn",  е много присъщо за вас. Преведете си го сами! Мислех, че съм се регистрирала на правилното място, но съм се излъгала. Аз ще намеря отговор и ще успея без да сгреша и да плащам грешни пари, но се съмнявам във вашия бъдещ успех!!!
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #8 : Март 22, 2010, 11:36:34 »

Аз не исках да се заяждам, а да ви помогна.Усмивчица Но няма как да ви се помогне ако не разберем какво искате. А вие поради юридическо невежество не можете да изложите хипотезата и въпроса си.

Извинявам се ако има нещо.

Освен изброените документи Ви трябва и декларация по ал. 4 от управителя, ще я поискате на гишето ако сте с управител или Вие сте управител. Ако друг ще носи документите, ще му трябва декларация по ал. 5, декларацията по ал. 4, а също и пълномощно.

Отново ви съветвам да ползвате услугите на адвокат. Правя го от колегиалност към колегите си, които работят във Вашия град, а също и за Ваше добро, защото и представа си нямате за какви неща отказват вписване в Агенцията.
Активен

Албена
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #9 : Март 22, 2010, 02:09:48 »

Последният ми отговор беше насочен по скоро към Pumuckle, а не към вас.
Благодаря за информацията. Не съм получавала отказ досега от Агенция по вписванията. Но никога не е късно и затова имах един въпрос. Може и да не съм го задала правилно, но отговорите, които видях ми приличаха повече на заяждане, а не на съдействие. Аз наистина мога да се обърна към адвокат, но всички документи съм ги подготвила вече и няма смисъл.  Ако получа отказ -ще се науча от грешката си. Аз толкова пари съм дала на държавата за 20 год, че още 30 лв - здраве да е! Аз съм упорита и ще пробвам и съм сигурна, че ще успея. Няма невъзможни неща! Подготвила съм си следните документи: Препис от дружествен договор, протокол от решението на общото събрание, двете декларации, пълномощното, А4 и Г1 със съответните приложни документи.(дано като ги изреждам помогна на други да ги видят). Да видях вече, че не се казва пререгистрация, а смяна на адрес. Затова се извинявам, ако някой се чувства обиден. Не искам повече да питам за нищо, каквото и да било никого в този сайт. Именно защото не съм юрист, а специалист в друга област, се регистрирах в сайта, за да разбера нещо, за което не съм напълно сигурна. Аз ако имах юридическо образование нямаше да питам, пък и ако питам нещо естествено, че щеше да е юридически правилно. Но моето юридическо невежество не дава право на никой да го изтъква на преден план и да го обсъжда като тема № 1. Сигурна съм, че всеки юрист, който отиде при специалист в друга област също ще зададе въпрос неправилно, но никой няма да коментира познанията му в дадената сфера, а ще се опита да му помогне. Извинявам се на всички, които се почувстваха обидени. Успех във всичко!
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #10 : Март 22, 2010, 05:09:27 »

Хаха, че с какво съм Ви раздразнил? Може ли да посочите конкретно? Че не съм ви помогнал ли?

Айде поне като ще ме храните - да има защо: Приличате ми на циганите, които кълнат ако не им дадеш пари. Намигване
Активен

Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Албена
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #11 : Март 22, 2010, 05:31:51 »

Ха-ха, а защо решихте, че искам да храня вас или когото и да било? Като не искате да ми помогнете - има и по интелигентен начин за измъкване от ситуацията. Вие по-добре трябва да го знаете.
Много добре знаете с какво ме подразнихте:Цитирам: "Доста самонадеяно е да се опитвате да спорите върху юридически понятия без подготовка.
В отговора си leonskia може би съзнателно не е изброил всички документи, които се изискват за да промените седалището и адреса на управление. А отговорът ви показва, че не заслужавате помощ.
Внимавайте, защото самонадеяността Ви ще ви донесе отказ и заплащане нова, повторна държавна такса." -  По тази логика, ако вие отидете на лекар или където и да било трябва ли предварително да се подготвяте в съответната област, иначе не заслужавате отговор или решение на проблема? Или ако изкажете мнение по даден въпрос - също ли трабва да се подготвите предварително в област, в която не сте вещ/а/? И напротив не съм "кълнала" никого, а се извиних и пожелах успех. Просто си изказах мнението. Съжалявам ако не ви е харесало!!! Усмивчица
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #12 : Март 22, 2010, 05:37:59 »

Докторът ако ме поправи, аз няма да споря с него и да му обяснявам, че ишиаса ми "си е пак вид лумбаго". Ухилен

И 100% няма да му кажа, че:
Цитат
Въпросът ми е много правилен, просто вие не искате да ми помогнете.
Активен

Входни врати
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

WWW Ел. поща
« Отговор #13 : Март 22, 2010, 11:07:08 »

Предлагам да не спорите защото рядко "...в спора се ражда истината", а както е тръгнал диалога по темата освен взаимни нападки друго няма да се роди.  Нерешителен  Все пак форумът е форма на взаимопомощ и обогатяване. Всеки, който търси информация тук е наясно,че в по-голямата част от случайте без да се срещне на живо с адвокат няма да се справи.
Относно пропуска ми на декларациите и пълномощното не беше умишлено. Те все пак са нужни при всяко обявяване в Търговския регистър и не счетох за необходимо да ги посочвам, тъй като се презюмира че са известни на всеки, който заема управителни функций в тъговско дружество.
 Късмет на всички участници във форума и надявам се много полезни дискусий тук.  Усмивчица

Активен

Dixi et animam salvavi
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #14 : Март 23, 2010, 08:47:39 »

Не знам къде се ражда истината, но в случая истината е, че госпожата дори няма ООД. Има някакво ЕТ в Павликени, което се занимава с имотчета. Усмивчица

И не само. Занимава се с пререгистрацийки и регистрацийки на фирми "на изгодни промоционални цени". Нахалството Ви е невероятно. Поздравления. Усмивчица

Сещай се какво ще прави с информацията, която й давате. Да залагаме ли? Всъщност тук си пише:
http://obqvizapavlikeni.com/news.php?item.509.5

Цитат
Регистрация и пререгистрация на фирми
ИЗГОДНИ, ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ И ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ НА ФИРМИ КЪМ АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА.
ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: ОФИСЪТ НА ФИРМА ЕТ АЛБЕНА 07
АДРЕС: БУЛ. РУСКИ № 3А /ФИРМА ЗА ПРЕВОДИ И ЛЕГАЛИЗАЦИИ/, ТЕЛ. 0886 888 519
[Публикувано от Албена Богданова]
  Коментари: 0

Госпожо, търговският регистър е публичен. Вие нас юристите за идиоти ли ни смятате?
Чудно какво мисли колегата - адвокат Пламен Червенков по Вашите въпроси? Защо не се обърнете към него, хм? Не ви е свършил добра работа, или...?

Активен

leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

WWW Ел. поща
« Отговор #15 : Март 23, 2010, 10:14:01 »

Това ще ми е за урок........  Ядосан
Активен

Dixi et animam salvavi