Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Неизплатени заплати от фирма  (Прочетена 2291 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Георги
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Март 17, 2010, 09:07:36 »

Здравейте на всички.

Моля за помощ по следния въпрос:

Преди около 3 месеца фирмата в която работих закъса с проект, на който бе главен изпълнител. В резултат част от колегите бяха пуснати в неплатен отпуск, а други ( в моя случай) само се водехме на работа, но на практика не ходихме. Изминаха, както вече споменах повече от 3 месеца, а възможността да си получим парите изглежда все по-малка. Изпратихме писмо до управителя с въпрос, кога ще ни бъдат изплатени заплатите. Отговора бе, че след като получат пари от техен възложител, тогава. Което ще рече - никога. Въпросът ми е какво можем да предприем? Смятаме да пуснем жалба до Инспекцията по труда всички колеги. Дали има и друго , което можем да направим? И още - има ли някаква надажда все пак да си вземем парите?

Благодаря на всички.

Поздрави,
Jorje
« Последна редакция: Март 17, 2010, 09:11:02 от admin » Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #1 : Март 18, 2010, 07:22:03 »

За кои пари иде реч? За тези, които е трябвало да взеимате докато сте били на практика без работа през тези 3 месеца ли?

Аз какво бих направил: колективните инициативи бих ги отхвърлил. Щом работодателят е пред фалит, аз аямам интерес да съм с всички, а напротив - трябва да съм преди тях.

Запор на някоя сметка - все ще има колкото да ми се плати на мен, след това иск в съда.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Георги
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #2 : Март 18, 2010, 07:50:15 »

Само да внеса малко пояснение. Декември месец бяхме нормално на работа без никакви видими причини, че ще преустановим работа. Януари до средата бяхме на работа и после - кой в неплатен отпуск, кой само се водеше на работа.

Колкото до запорирането на сметките - ами вече няколко фирми го съдят и са запорирани. Разбира се, те (сметките) са изпразнени предвидливо.

И може би, това към което се ориентирам в момента е да пусна първо жалба в Инспекцията по труда. Това ще го последват и другите ми колеги. След това ще изчакаме около месец и ако отново нищо не се случва - ще търсим адвокат и ще го съдим. Не,че ще има някакъв ефект - но поне да се почувстваме морално удовлетворени.

Поздрави,
Георги
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #3 : Март 18, 2010, 10:00:59 »

Инспекцията по труда НЯМА ПРАВОМОЩИЯ да ви върне парите. Те могат само да го глобят,а  парите от глобата ще идат в хазната. Вие няма да получите нищо.

Направете си запор върху вземането от възложителя.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: