Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Поръчителство на бременна  (Прочетена 1556 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
alican
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 13

« : Март 17, 2010, 05:10:36 »

Здравейте искам помощ (съвет) , ако може.преди година ми дойде запор за поръчителсво досега всичко плащам (аз съм единствен поръчител),забременях в момента съм болнични юни ще раждам 2-то си дете,но днес ми дойде още един запор пак за поръчителство.Въпросите са ми като съм болнични вземат ли пак за заемите дето съм поръчител и сега с втория запор как става всичко питам вас бременноста ми е тежка и немога да ходя до втория съдия изпълнител да видя какво правиме в този случай ако ми помогнете със съвети отговор на въпросите много ще съм Ви благодарна  Ъ?
« Последна редакция: Март 17, 2010, 05:14:32 от admin » Активен
DEKAH
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 123

Ел. поща
« Отговор #1 : Март 18, 2010, 08:30:41 »

Върху обезщетенията изплащани от НОИ (болнични, майчинство и пр.), запори не биха могли да бъдат налагани. Това се дължи на факта, че реално тези вземания нямат характер на трудови възнаграждения или на възнаграждения, произтичащи от труд. Те са обезщетения от фондовете на Държавното обществено осигуряване и същите се изплащат за обстоятелството, че за лицето е възникнал даден осигурителен риск съгласно Кодекса за социално осигуряване. Единствено изключение се прави за пенсия, в слhttp://www.lev.bg/view_article.php?article_id=29542учай че тя е в размер над минималната работна заплата.

Но това не пречи на ЧСИ да измисли друг начин за събиране на парите. Примерно с опис на имущество - движимо и недвижимо.
Активен

Безразлично...?! Чувствам се ОТЛИЧНО!
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: