Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Права по време на болничен  (Прочетена 2781 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
mafiqtaaa
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Март 04, 2010, 07:59:18 »

Здравейте! Имам следното запитване: Майка ми е учителка в детска градина. Стана така, че напоследък не се разбират с директорката. Имаше караници, нападки, обвиение в следствие на което майка ми излезе в болничен понеже претърпя нервна криза. Но в момента директорката иска писмено обяснение от майка ми за тези проблеми за които са имали спорове. Та въпросът ми е : Длъжна ли е майка ми да дава каквито и да е обяснения докато е в болничен? 
Активен
DEKAH
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 123

Ел. поща
« Отговор #1 : Март 06, 2010, 12:07:07 »

Докато е в болничен НЕ. Нищо да не дава. Чак когато отиде на работа и обясненията и бъдат поискани ПИСМЕНО, тогава да ги дава писмено. Да си трае, ако я питат устно.

Такива обяснения се искат при процедура за дисциплинарно уволнение. Въпреки че не е изрично записано в закона, правилно е работодателят да покани писмено лицето да даде устни или писмени обяснения във връзка с изясняване на обстоятелствата по извършеното нарушение. Едновременно с това той е длъжен да събере и да оцени всички доказателства, които лицето посочва в устното или в писменото си обяснение.

Ако нещата тръгнат към дисциплинарно уволнение прочетете тук - http://magazine.askana.com/ver_05/article.php?art_id=425 Има доста подробно обяснение на цялата процедура. Прочетете си правата и ги отстоявайте.
Активен

Безразлично...?! Чувствам се ОТЛИЧНО!
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: