Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Национална агенция по приходите - дораснали ли са технически?  (Прочетена 1925 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Pumuckl
Специалист
Джедай
***

Карма: +14/-1
Липсва Липсва

Публикации: 255« : Февруари 09, 2010, 06:41:37 »

Тъй като сме самоосигуряващи се лица /адвокатите/, то имаме два варианта:

1. Да се осигуряваме сами;
2. Да се осигуряваме чрез колегиите.

Колкото и да ви звучи абсурдно, искрено Ви препоръчвам втория вариант. Аз съм юридически и технически грамотен, имам ел. подпис, имам и доброто намерение да не затормозявам системата с хартия. Е, намерих начина, реших да жертвам и от времето си за това, но се отказвам. Не си струва. Нека този ангажимент виси на врата на някоя служителка в колегията. Сега започвам да търся начин да махна това бреме от гърба си.

Защо? Защото НАП се оказва поредната структура, на която доверие не може да се има. При целия този арсенал от "умни глави" там, явно няма кой да съобрази елементарни неща.

Няма кой да съобрази, че програмният им продукт за попълване на декларация обр. 1 за самоосигуряващи се лица не ми предлага опция да декларирам каквото и да било за 2010 г. Далновидността на авторите на продукта е достигнала само до края на 2009 г. за съжаление. Та трябва да го ъпдейтна или да инсталирам нов. Но откъде, след като сайтовете им от няколко часа са даун? Няма ги.

На 9-то число на месеца от НАП не ти дават електронна възможност да си попълниш декларацията. Е, аз все пак ще намеря възможност. Продуктът е качен от някакви добри хора на http://www.bgstuff.net/content/view/7399/539/

...но далновидността на ъпдейтващите е отново изумителна: още една година - до края на 2010. Тогава пак ще сваляме ъпдейт.
Е, все пак да питам: ако не бяха Google и тези добри хора? Ако зависеше само от НАП? Йок. Трябва да стана нарушител:
Цитат
Чл. 3. (1) (Доп. - ДВ, бр. 12 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г., доп. - ДВ, бр. 67 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 2 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г.) Осигурителните вноски върху избрания осигурителен доход съгласно чл. 6, ал. 7 от Кодекса за социално осигуряване се внасят до 10-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят. За избран осигурителен доход от самоосигуряващото се лице, което е избрало да се осигурява и за общо заболяване и майчинство, се счита доходът, върху който са внесени осигурителни вноски до 10-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят. Ако вноските са внесени след тази дата, за избран осигурителен доход се счита минималният месечен размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица за съответния период.

Ходи после доказвай, че не си виновен.

Господа от НАП, помогнете си сами, за да Ви помогнем и ние. Безсилието и безхаберието на структурата Ви е една от основните причини за положението в държавата ни вече петнадесет години. То не бяха променени кодове, проценти, то не бяха малоумно написани инструкции, въпреки факта, че програмните продукти, които предлагате изискват способности на медиум за разгадаване начина, по който действат. Ако продължавате така ще се ринете в хартиени бумаги още 10 години, а ние само ще се бием в гърдите, че българин е измислил компютъра.

Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Pumuckl
Специалист
Джедай
***

Карма: +14/-1
Липсва Липсва

Публикации: 255« Отговор #1 : Февруари 09, 2010, 06:52:30 »


Тотал на загубеното време: 1 ч 47 мин. За този месец.

А за изпроводяк от НАП:
Цитат
Уважаеми клиенти,

Във връзка с извършващите се дейности по годишно приключване в НАП ще има забавяне в получаването на резултатите от обработката на подаваните от вас документи.

Предварително се извиняваме за причиненото неудобство.
Ухилен
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: