Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Вьпрос за признат трудов стаж по КТ  (Прочетена 2634 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
valeri_999
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 4

Ел. поща
« : Февруари 03, 2010, 06:51:14 »

Здравейте, уважаеми колеги аз не сьм юрист и моля да бьда извинен за някой неточности които вероятно ще допусна, вьпреки че доста се старая.Имам един вьпрос кьм Вас, свьрзан с мойта трудова кариера.Ще Ви помоля, ако не ви представлява голяма трудност и загуба на време да ми осветлите, следният много важен за мен казус:
Работя в предприятие от сверата на енергетиката (имам клауза за комфендициалност кьм трудовият договор) и по трудова книжка имам трудов стаж 12год 10м 9дни и поради това получавам 14,4%за придобит тр стаж в/у основното трудово вьзнаграждение това добре,но аз сьм работил и като ЕТ и по осигурителна книжка имам заверени с печата на НОЙ 11години 2месеца и 17дни не следва ли и за тях да получавам процент вьрху О.Тр.Вьзнаграждение като сбор от трудовият ми стаж.Дано сьм бил точен в реда си на мисли,Благодаря Ви предварително!!!
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 07:28:09 от valeri_999 » Активен
Yo
Модератор
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 103

« Отговор #1 : Февруари 03, 2010, 01:01:04 »

Трудов стаж е времето, през което сте работил по трудово правоотношение, т.е. по трудов договор или като държавен служител - по чл. 351 от КТ:
Трудов стаж по смисъла на този кодекс е времето, през което работникът или служителят е работил по трудово правоотношение, доколкото друго не е предвидено в този кодекс или в друг закон, както и времето, през което лицето е работило като държавен служител.

Осигурителната ви книжка удостоверява осигурителния ви стаж, а не трудовия.
Активен

Don't trouble troubles until troubles trouble you!
valeri_999
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 4

Ел. поща
« Отговор #2 : Февруари 04, 2010, 05:01:15 »

Трудов стаж е времето, през което сте работил по трудово правоотношение, т.е. по трудов договор или като държавен служител - по чл. 351 от КТ:
Трудов стаж по смисъла на този кодекс е времето, през което работникът или служителят е работил по трудово правоотношение, доколкото друго не е предвидено в този кодекс или в друг закон, както и времето, през което лицето е работило като държавен служител.

Осигурителната ви книжка удостоверява осигурителния ви стаж, а не трудовия.
Благодаря Ви за уточнението и любезноста .Вече сьм на ясно как стоят нещата бяхте много любезен приятен ден желаляви здраве и просперитет.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: