Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Общинско жилище и нотариален акт  (Прочетена 2255 пъти)
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
galiardo
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Януари 30, 2010, 11:23:26 »

Здравейте , на всички искам да ви попитам за следният казус : Днес разбрах , че общинското жилище в което живея няма нотариален акт нито за " Частна общинска собственост нито за Държавна частна собственост " ама въобще няма никакви документи даже и скица няма , мога ли аз да си извадя нотариален акт за този имот или въобще какво може да се направи. Ще сам ви много благодарен ако ми дадете ниякакъв съвет.
Благодаря
« Последна редакция: Януари 31, 2010, 02:19:25 от Rose » Активен
DEKAH
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 123

Ел. поща
« Отговор #1 : Февруари 02, 2010, 11:05:49 »

Ами... нищо не ви пречи да опитате. Ако успеете... моля, споделете как става номера, че да изкарам някой лев.

Това, че няма "нотариален акт" /мисля, че визирате акт за общинска собственост/ не означава, че жилището не е общинско. Щом е дадено със съответните документи за ползване на вас, значи общината си е собственик. Акта за общинска собственост може да се състави точно за 10 мин.

За да се сдобиете с нот. акт ще ви е нужна скица, данъчна оценка и т.н. Смятате ли, че от общината ще ви издадът такива? След това трябва да отидете при нотариус със свидетели и да се сдобиете със констативен нотариален акт. Изготвянето на констативен нотариален акт въз основа на обстоятелствена проверка, не ви прави собственик а констатира че владеете имота повече от десет години. Той се оборва най лесно, с предявяване на ревандикационен иск от страна на собственика /общината/. Само владелците могат да придобият по давност имот, а вие сте ползвател и това може да се удостовери с документи от общината, която ви е настанила там.

т.е. мисията е невъзможна
Активен

Безразлично...?! Чувствам се ОТЛИЧНО!
pan-mar
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #2 : Февруари 08, 2010, 04:26:20 »

А и все още не е изтекъл онзи мораториум ... Намигване
Активен
Страници: [1]   Нагоре