Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Акт на КАТ със снимка  (Прочетена 3881 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
ico_9595
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

Ел. поща
« : Декември 29, 2009, 04:22:53 »

Здравейте,имам следния проблем с органите на реда.От РПУ-то в което се водя на отчет пристига покана за връчване на наказателно постановление на адреса на който живея.Наказателното постановление е за превишена скорост със снимка за МПС което не съм управлявал аз на тази дата,и тук почват за мен проблемите.МВР са изпратили снимката по регистрационния номер на МПС-то в фирмата в която работех,а от там са решили понеже не съм вече техен работник да ме натопят,че аз съм управлявал МПС-то на тази дата,въпреки че има пътна книжка в автомобила на която пише точно и ясно кой е управлявал и за къде.Има декларация в коята бившия ми шев се е разписал че аз съм управлявал въпросното МПС и е дал не верни данни,и другия абсурд според мен е че датата на снимката е 26.01.2009,а поканата за връчването на наказателното постановление идва на 21.12.2009 и глобата е в размер 100 лева и 3 точки.Интересува ме има ли някаква давност това наказателно постановление и как мога да докажа че не съм нарушителя,и дали мога да подведа под съдебна отговорнос бившия ми шев за несправедливи обвинения.
Предваритено благодаря!
« Последна редакция: Януари 05, 2010, 01:57:03 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Декември 29, 2009, 06:04:05 »

Ако не ви е изтекъл срока обжалвайте наказателното постановление. Хванете някой адвокат за тази работа от града, в който сте. След като имате решение на съда, че не сте Вие, можете да ангажирате отговорността на работодателя ви, както и наказателната му отговорност евентуално.
Активен

ico_9595
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

Ел. поща
« Отговор #2 : Януари 05, 2010, 09:17:56 »

Здравей те,относно моя проблем мисля,че е разрешен и без адвокат.Ходих до управлението и се срешнах с шефа на КАТ и ми показа снимката,акта(написан и моите данни бяха написани също)и прикрепена декларация от собственика на фирмата,на която се води МПС-то като е посочил трудовия договор,че аз съм назначен на позицията за Товарен автомобил и така е предоставил мен  към органите на реда.Аз попълних декларация,че на този ден не съм управлявал този автомобил и прикрепих копие от пътна книжка,в която се вижда ясно кой е управлявал автомобила и написах,че собственика е подал нерерна информация срещу мен.Така ме посъветва лицето от КАТ и препрати акт-а кудето е съставен и ми каза,че там от прокуратурата щели да му търсят отговорност за неверни данни,а дали ще стане това не знам.Искам да попитам дали наистина ще му потърсят отговорност или ще остане това в някое прашно чекмедже?Няма ли да е по добре да си пусна жалба все пак и каква е процедурата? 
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: