Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: задължения на съпрузи-съкредитоискатели по ипотека, след развода им  (Прочетена 2414 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
maq
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Декември 19, 2009, 11:53:45 »

със съпруга ми сме пред бракоразводно дело. но и двата сме съкредитоискатели по договор за заем с учредена ипотека върху семеиното ни жилище.наясно съм че след бракоразводното дело ще има и такова за имуществена делба.
 #как ще се разпределят задълженията по ипотечния кредит, кои ще остане да го плаща?
# и двамата ли ще си останем еднакво отговорни по изплащането на вноските по кредита? вероятно децата и правото на ползването на жилището ще се присъдят на маиката, т.е. на мен, но и
#само мои ли ще са и задълженията по изплащане на кредита?
#ще трябва ли да му наплащам неговия дял от апартамента, /при условие че малолетното му дете ще остане да живее там/- ипотечния кредит е за повече от 20 години, какав е смисъла /ако му се плаща дял/ да се плаща нещо което не се знае дали някога ще е напълно моя собственост?
#какво ще се случи ако със съпругът ми не успеем да си поделим семеиното жилище, какво ще следва- публична продажба ли? /едното дете е на 6 годинки/.
#по-добре ли е в случая да си остана в брак? / той така и така не плаща и отказва да плаща солидарно с мене кредита по ипотеката, защото не живеес нас/ в жилището/ повече от 3 години? рано или късно той пак ще е собственик на 50% с мен върху имота ни, независимо че не е плащал  за него. и тогава???
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: