Здравейте отново
Ще ви разкажа цялата история, пък вие, ако искате, ме посъветвайте как да постъпя.
На 21.04. бях извикан в личен състав, и ми беше предложено да ме съкратят по чл.222 от КТ. Помолих за отсрочка един ден, за да се уверя, че ще бъда назначен на новата работа, която намерих. На следващия ден отидох отново в лич. състав, но се оказа, че предложението им вече не е в сила. Предложиха ми вариант за освобождаване по взаимно съгласие, чл. 325 т.1. Съгласих се и пуснах молба. Днес сутринта ме привикаха отново и ме увериха, че шефа е съгласен, връчиха ми обходен лист, който попълних и предадох.
Обаче...
в 15 часа ме извикаха отново, като ми заявиха, че не могат да ме освободят, и трябва да пусна едномесечно предизвестие. Аз обаче не разполагам с толкова време, защото очаквам да бъда назначен при новия ми работодател около 15-ти май.При което в яда си, пуснах уведомление, че прекратявам трудовите си отношения на основание чл.327 т.2 от КТ, за забавяне на възнаграждението.
Работодателят ми действително системно забавя възнагражденията, но проблема е, че към днешна дата не ми дължи нищо. Но на първи май отново ще ми е длъжник, тъй като утре е крайният срок за заплатите, а той няма да ги изплати със сигурност.
Та се питам, дали не избързах, и има ли някакъв начин да се поправя?