Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Забрана за напускане на страната заради кредит  (Прочетена 15168 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
miro
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 1


Ел. поща
« : Декември 09, 2009, 10:56:08 »

Здравейте,имам еин въпрос и ако не сте компетентни тук ще ви помоля поне да ме насовчите към кого да се обърна за помощ.
Случаят ми е следния:Осъден заради кредит и в момента изпълнението на делото е запор на заплата ми,от която 50% отиват за частния съдебен изпълнител.Същия ми е направил забрана за напускане на страната,и всичко си е наред,работя си и си влизат парите по сметката.Но ходих да го питам за напускане на страната,даже на екскурзия да е и каза че май не може,или ако съм искал да пробвам и ако не ме осетят щял съм да мина.Това според мен не е отговор на начетено лице но явно не искаше да ми каже какви са вариантите.
Приятелката ми живее и работи в чужбина и искам да отида и аз при нея но май няма шанс докато не върна всичките пари.А сега на тази криза ще има още доста години да работя докато го изплатя.Въпроса ми е,след като сме в европейския съюз и даже Българи теглят кредити навън защо такива като мен да не могат да работят в чужбина.Не е ли по добре така и по бързо ще си изплатя задълженията.И ме третират като престъпник а аз какво съм виновен като работодателите ми не превеждат с месеци парите и те са за съд но на тях никой нищо не прави.Ако има вариант да напусна страната за които не знам моля да ми кажете защото се намирам в безисходица.Или поне ме насочете какъв специалист да търся за помощ!Благодаря ви предварително и весели предстоящи празници.
Активен
abdulsamed
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 1


« Отговор #1 : Септември 30, 2010, 08:20:28 »

Здравейте,ето Ви и образец на молба до  ЧСИ,след тази молба е длъжен да премахне забраната в противен той самият е в нарушение

                                                                                                                    ДО
                                                                                                                    ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ
                                                                                                                Делян Николов рег.номер 804
                                                                                             Район на действие Бургаски окръжен съд

                                           М О Л Б А
           
за отмяна на заповед

ОТ
                                                                 ......................................,с ЕГН:.........................
адрес. Гр.Пловдив,ул...............................
тел. за връзка: .....................
   email: ...............................

   

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ,

   Моля  по изпълнително дело ................................/ 20.........г да отмените заповедта за напускане на пределите на страната на основание чл. 27, ал. 1 от Директива № 2004/38/ЕО на ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА.
Налагане на принудителна административна мярка "забрана за напускане на страната" на основание чл. 75, т. 6 от ЗБЛД е незаконосъобразни в частта, относно държавите-членки на ЕС, каквато е и Република България, поради противоречие с нормата на чл. 27, ал. 1 от Директива № 2004/38. Директивата определя изчерпателно основанията за ограничаване на правото на свободно движение по чл. 21 от Договора за функционирането на ЕС, в това число на правото на излизане, като част от правото на свободно движение. Съгласно чл. 27, ал. 1 от директивата, държавите членки могат да ограничат свободата на движение и пребиваване на граждани на съюза от съображения, свързани с обществения ред, обществената сигурност или общественото здраве, като се забранява позоваването на такива съображения за икономически цели. Това означава, че въвеждането на други различни ограничения на правото на свободно движение е забранено и представлява нарушение на правото на ЕС. Националната правна норма с разпоредбата на директивата създава задължение за националния съд, по силата на върховенството на правото на ЕС над националното, да не прилагате чл. 75, т. 6 от ЗБЛД.
Надявам се,че молбата ми ще бъде уважена и ще отмените заповедта за напускането ми  на пределите на Р.България.
гр. Пловдив                                   С Уважение: .............................................
...........201...г.                                          /............
Активен
Димо
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 4


Ел. поща
« Отговор #2 : Октомври 11, 2010, 07:53:19 »

-Преди две години работех при вапросния господин-КОЙЧО ЖЕЛЕВ-Бургас(МОШЕННИКА).фирмата му беше пред фалит и ме помоли да му истегля кредит с уговорката,че той ще плаща.след няколко месеца спря да плаща и се оказа че десетки други е измамил като мен.допитахме се до адвокат каза,че сме нямали доказателства.моля помогнете имам работа в чужбина,но немога да изляза от страната тай като имам забрана.
-След като е влязал в сила новия закон ще ме пуснат ли на границата?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: