Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Фалшива запис на заповед  (Прочетена 4234 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
totito
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« : Декември 03, 2009, 09:32:04 »

Здравейте, моля за съвети по този казус!

Преди около 10 дена получих призовка за доброволно изпълнение от частен съдебен изпълнител, оказа се че съм осъден за 17000 лв. В крайне сметка разбрах, че е заведено дело срещу мен на база запис на заповед, която видях с очите си и нито името ми нито подписа ми са моите, дори не приличат. Подадох възражение в съда и жалба за фалшификация в прокуратурата. Решението, което излезна е че съда спира изпънението позовавайки се на закона. Четох в интернет, че сега този, който е предявил документа има едномесечен срок да предяви иск за установяване на вземането си!Какво означава това и искам да попитам от тук нататък какво следва, защото в държава като нашата се притеснявам, че мога да очаквам всичко.

Благодаря предварително!
« Последна редакция: Декември 05, 2009, 10:01:09 от Rose » Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #1 : Декември 03, 2009, 09:42:13 »

Връчена ви е заповед за изпълнение по чл. 410 ГПК. Хубаво е, че сте възразили, защото това е спряло изпълнението.

Но проблемът не е в държавата. В този случай на съобщението, което сте получили е пишело, че ако депозирате възражение, ще спрете процедурата. Но в случай, че процесът започне, ще ви трябва адвокат. В крайна сметка за ще трябва да се докаже, че подписът не е ваш.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #2 : Декември 03, 2009, 09:46:18 »

И още нещо: Този, който е инициирал заповедното производство е внесъл държавна такса в размер на 340 лв. Едва ли би се занимавал да плаща тези пари ако считаше, че няма право. Предявяването на запис на заповед пред съд, за който знае, че не е подписан от Вас е престъпление. Малко са глупците, които биха направили такова нещо. Така че следва да изясните случая. Подписът може и да не прилича на Вашия, но ищецът може да има свидетели, т.е. явно има намерение да доказва, че подписът е Ваш. Не се отнасяйте небрежно към въпроса, защото делата минават вече бързо и може скоро да посрещате съдебен изпълнител, който да ви описва имуществото.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
totito
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« Отговор #3 : Декември 03, 2009, 10:18:33 »

Благодаря за отговора адвокат вече съм наел, но съм лаик в тези въпроси и затова питам.
Значи сега би трябвало да има експертиза на подписа така ли.И знаете ли горе долу колко време отнемат тези дела.
Осъдила ме е фирма, която е подвена от служител, който е фалшифицирал моя подпис. А аз имам документи, че съм платил тези пари на бившият служител на фирмата.
 Според вас добър вариант ли е да се свържа с управител на въпросната фирма, която ме съди и да му покажа документите, които имам. С две думи да се опитам да оправя нещата без се продължават нещат6а в съда!
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #4 : Декември 05, 2009, 10:03:36 »

Според мен най-удачно е да ангажирате адвоката да преговаря. След като сте лаик в тези работи, следва да имате предвид, че на въпросната среща ще се изсипат поне двама адвокати на фирмата, които след като видят колко сте неподготвен, най-много да решат да ви осъдят и за лихвите по записа на заповед.

В случай, че започне съдебно дело, можете да ползвате иска по чл. 124 ал. 4 ГПК и да спрете производството като преюдициално. Тогава вече експертизата ще покаже и ще ползвате първото решение като доказателство за да спечелите заведеното срещу вас дело.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: