Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Смърт на собственик на ЕТ  (Прочетена 3075 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Борислава
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 4

« : Ноември 26, 2009, 12:18:39 »

Какви действия трябва да се предприемат при смърт на собственик на ЕТ. Собственика е пенсионер. Наследниците са двама и желаят да запазят ЕТ-то.
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Ноември 26, 2009, 01:09:41 »

Пререгистриран ли е? Усмивчица
Активен

deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #2 : Ноември 26, 2009, 01:18:32 »

Удостоверение за наследници, разкриване на наследството , доброволна делба, прехвърляне на предсприятието... и да както Росе попита "Пререгистрирано ли е?"
Активен
Борислава
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #3 : Ноември 26, 2009, 04:42:27 »

Пререгистриран ли е? Усмивчица
Не.
Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #4 : Ноември 27, 2009, 12:42:52 »

Значи отивате в общината от където е лицето, вадите си удостоверение за неследници с това удостоверение подавате молба за актуално състояние за пререгистрация в съда те Ви издават въпросното удостоверение. През това време разкривате наследството и правите доброволна делба като упоменавате че примерно предприятелието на ЕТ-то остава на някои от вас последва пререгистрация в Агенцията по вписванията като се променя физическото лице едноличен търговец и към името на досега действащото се добавя това на този които го е придобил.... това е един от начините но Ви съветвам да се обърнете към адвокат сама... не мисля че ще се оправите ако не сте юрист не искам да Ви подценявам но..... не е чак толкова елементарно като една пререгистрация! УСПЕХ  Намигване
Активен
Борислава
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #5 : Ноември 27, 2009, 03:25:30 »

Значи отивате в общината от където е лицето, вадите си удостоверение за неследници с това удостоверение подавате молба за актуално състояние за пререгистрация в съда те Ви издават въпросното удостоверение. През това време разкривате наследството и правите доброволна делба като упоменавате че примерно предприятелието на ЕТ-то остава на някои от вас последва пререгистрация в Агенцията по вписванията като се променя физическото лице едноличен търговец и към името на досега действащото се добавя това на този които го е придобил.... това е един от начините но Ви съветвам да се обърнете към адвокат сама... не мисля че ще се оправите ако не сте юрист не искам да Ви подценявам но..... не е чак толкова елементарно като една пререгистрация! УСПЕХ  Намигване
Благодаря Ви! Информацията, която сте ми написали ми е много полезна! Приятен ден и успех и на Вас!
Не знам дали е във Вашата компетенция, но бих желала да Ви задам още един въпрос. От каква дата трябва да бъдат прекратени трудовите договори? От датата на кончината или от датата на регистрация на новата фирма. Благодаря предварително и дано не Ви отегчавам с въпросите си. Просто имам крещяща нужда от помощ от някой по компетентен от мен!
Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #6 : Декември 01, 2009, 01:24:23 »

ако приемето ЕТ-то и започнете да го управлявате не е  нужно да бъдат прекратени!
Активен
Борислава
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #7 : Декември 01, 2009, 02:42:43 »

ако приемето ЕТ-то и започнете да го управлявате не е  нужно да бъдат прекратени!
Много благодаря за отговора! Успешен ден и всичко най-хубаво Ви пожелавам! Усмивчица
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: