Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Прекратяване на трудов договор по чл. 326 ал.1 от Кодекса на труда  (Прочетена 4169 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
matei
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Ноември 25, 2009, 08:27:07 »

Здравейте.Освободен съм на основание на чл.326,ал.1 от КТ.Има ли основание работодателят да ме освободи по този член,след като аз не съм представил предизвестие за напускане.Бях накаран да напиша молба за отпуск считано от 05.10.09 до 30.10.09 включително.Когато отидох на работа на 02.11.09 ми дадоха трудовата книжка и справка- декларация - освободен от 01.10.09.Какви претенции мога да предявя и пред кого.Между другото,започнал съм работа без официален трудов договор(на приятелски начала),но редовно са ми внасяни осигуровките.Кой носи отговорността.Много благодаря! Поздрави!
Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #1 : Ноември 26, 2009, 01:08:38 »

Няма такова нещо като
Цитат
започнал съм работа без официален трудов договор(на приятелски начала),
След като сте осигурявана и са ви внасяни осигуровки значи има "официално" назначаване на работа, още повече че Ви е и прекратен въпросният тр.договор.. по отношение на клаузите след като страните (т.е. Вие и "Приятелите Ви") не сте уговорили нещо специално следва да се приемат условията по закон, това че вие нямате екземпляр от тр.договор е вече друг въпрос... въпрос на "приятелски начала"!
И още нещо сигурни ли сте че по точно този член са ви прекратили договора, и сигурна ли сте че не сте попълнила молба за напускане а не молба за отпуск!? Странна работа  Ъ? Смотан
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: