maia
Потребител
Липсва
Публикации: 4
|
|
« : Ноември 24, 2009, 03:45:39 » |
|
Второто ми дете е родено но 31.07.2003 г.Започнах работа на 19.09.2005 г.През този период не съм била осигорена, не съм получавала никакви средства за гледане на дете.Учителка съм.Като общ трудов стаж, за второ деде ми дават само една година.Прави ли са?
|
|
« Последна редакция: Ноември 24, 2009, 05:49:53 от Rose »
|
Активен
|
|
|
|
deian_iotov
|
|
« Отговор #1 : Ноември 26, 2009, 01:02:15 » |
|
Ами да защото вие реално сте получавала обезщетение т.е. майчиство само една година (т.н. социално) след като преди това не сте работила или аз нещо не разбрах, работила ли сте преди това или не! Разбрахме само за след това че сте започнала работа!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
maia
Потребител
Липсва
|
|
« Отговор #2 : Ноември 30, 2009, 09:40:08 » |
|
Преди да родя имах трудов стаж близо 8 години.По време на майчинството не съм била на работа, не съм била осигорена, не съм получавала нито лев майчинство.Когато отидох в Социални, искаха ми дохода на семйството ми за 6 месеца назад.Моят съпруг е военнослужащ и дохода му брутно бе към 1000лв.Като го разделиха на 4 се оказа, че надвишаваме минимума за тогава.Отговориха ми, че те са служба за подпомагане и, че аз не съм от хората които имат нужда от това.Такаче съм си гледала детето без нито един лев от никъде, нито един ден, пък камоли 1 година.Поне да ми се счита този период за общ трудов стаж.Блатодаря Ви господине
|
|
|
Активен
|
|
|
|
maia
Потребител
Липсва
|
|
« Отговор #3 : Януари 06, 2010, 07:50:45 » |
|
Преди да родя имах трудов стаж близо 8 години.По време на майчинството не съм била на работа, не съм била осигорена, не съм получавала нито лев майчинство.Когато отидох в Социални, искаха ми дохода на семйството ми за 6 месеца назад.Моят съпруг е военнослужащ и дохода му брутно бе към 1000лв.Като го разделиха на 4 се оказа, че надвишаваме минимума за тогава.Отговориха ми, че те са служба за подпомагане и, че аз не съм от хората които имат нужда от това.Такаче съм си гледала детето без нито един лев от никъде, нито един ден, пък камоли 1 година.Поне да ми се счита този период за общ трудов стаж.Блатодаря Ви господине
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|