Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: ООД за 100 лева  (Прочетена 2757 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« : Април 23, 2009, 01:15:25 »

Имаше едни такива идеи. Някой има ли понятие как се движи законопроекта? И какво Ви е мнението за една такава промяна в закона?
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #1 : Април 23, 2009, 01:35:13 »

Законопроекта предвиждаже евентуално капитала на дружествата (капиталовите ) да е за ООД и ЕООД - 500 лева а за АД - 5000 лева мисля или нещо подобно не съм сигурен за АД-то специално! До колкото знам до никаде не е стигнал според мен умишлено го бавят и няма да г приемат кето според мен е доста логично!
Все пак е срамота капитал от 500 лева ?!?!   Смотан Шокиран Завърти очи
Извинявайте ама един обикновен потребителски или фирмен кредит е не по - малко от 5000 лева! За каква защита на кредитори говорим тук с тез 500 лева!
Вярно е че го има и другият момент в момента на излизане на регистрацията тези въпросни "капиталови" пари да се теглят незабавно от набирателната сметка и да изчезват но все пак.... поне съдружниците носят отговорност до размера на 5000 лева а представяте ли си 500 лева направо звучи смешно! Според мен по скоро трябва да се насочи законопроекта към някаква промяна по отношение на този капитал да не може да се тегли целият наведнъж. Да е налице в банковата сметка или поне някакъв видим гарант, обезпечение на кредитори и контрагенти. Ама българска работа!  Ухилен
Активен
Starsbest
Гост
« Отговор #2 : Юни 01, 2009, 05:44:18 »

And you so tried?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: