Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Уволнение със съкращение на щата  (Прочетена 1749 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
krastjo.kunchev
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 4

« : Ноември 10, 2009, 04:07:24 »

Здравейте  на всички!
Вчера, по  време на оперативката, директорът е  казал  на  прекия ми началник,  че  от Нова година щатът  ми ще  бъде  съкратен. Цитирам:  "Болницата  вече  няма  да има  ПР!"
Целта  на прекия ми началник е  да уреди така  нещата, че прекратяването на трудовият ми договор да стане по взаимно  съгласие.
Въпросът ми е следният: Кои    са моментите, за които трябва да  внимавам?
Как да направя  така, че пресратяването на  договора ми  да бъде по инициатива на директора с изплащане на уговорено  обезщетение?
Благодаря  Ви  предварително!
« Последна редакция: Ноември 10, 2009, 04:33:00 от admin » Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #1 : Ноември 10, 2009, 04:39:37 »

Най-чистият начин е с адвокат. И не го казвам, защото съм член на гилдията - Ваше си е решението дали да ползвате услугата.

Всъщност всичко е психологическия момент. На практика адвокатът може нищо да не свърши сам по себе си. Но фактът, че сте ангажирал адвокат ще бъде показателен за работодателя Ви и със сигурност ще го направи по-сговорчив. Много често работодателите разчитат на това, че хората в България не знаят да си търсят правата или нямат нерви и ресурси за това  - всмисъл адвокатите са с пари, а гаранция не дават и т.н.

Можете да си договорите изплащането на 4 работни заплати и така да имате едни 4 месеца, в които ще си търсите друга работа. Или да атакувате съкращението по съдебен ред. Може и сам да се справите и дори предполагам ще се справите по-добре от доста действащи адвокати. Но няма да го има психологическия ефект:)

Успех.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: